Με επιτυχία η εκδήλωση για την 8η Μάρτη από τη "Νίκη" & την "Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών"

Η εκδήλωση - μουσική παράσταση για να τιμηθεί η 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, που συνδιοργανώθηκε από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» και την Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, στις 11 Μαρτίου 2023 ήταν κατά γενική ομολογία μία ποιοτική βραδιά.

Η εκδήλωση άφησε θετικό αποτύπωμα και ανέδειξε την διαχρονική εξέλιξη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των γυναικών και την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στην πατριαρχία και τις γυναικοκτονίες.

Ο επικεφαλής της «ΝΙΚΗΣ» Γιάννης Σταθόπουλος πρ. Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι γυναίκες σήμερα (ενδοοικογενειακή βία, παιδοβιασμοί, τράφικινγκ, σεξουαλική εκμετάλλευση, γυναικοκτονίες) και στην ανάγκη για αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Στη συνέχεια οι δύο ομιλήτριες Τερψιχόρη Γκιόκα, Δημοτική σύμβουλος Αγ. Παρασκευής και η Αναστασία Τζανάκη εκ μέρους της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών με εμπνευσμένες και έξοχες ομιλίες αναφέρθηκαν στο νόημα της 8ης Μάρτη και στην κατάσταση των γυναικών σε διεθνές και εθνικό επίπεδο και ανέδειξαν τα αιτήματα του γυναικείου κινήματος.

Ακολούθησε μουσική παράσταση από μία εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, που συμμετείχε αφιλοκερδώς στην εκδήλωση, με προεξάρχουσα την Αγγελική Τουμπανάκη και την συμμετοχή των Κατερίνας Καπερναράκου σε αφήγηση και τραγούδι, Ζωής Κοσμαδάκη, Νίκου Ματζίλη στις ερμηνείες σπουδαίων τραγουδιών, τις απαγγελίες ποιημάτων από την Βίκυ Ντούλια και την Δέσποινα Δεμερτζή.

Συμμετείχαν οι μουσικοί Απόστολος Καλτσάς, Λουκία Γκαρδιάκου και Μελέτης Ζαργάνης.

Στο τέλος όλη η καλλιτεχνική ομάδα και το ακροατήριο τραγούδησαν το Δίχως Φόβο (Βιβίρ Κιντάνα) και η εκδήλωση έκλεισε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής.Νεότερη Παλαιότερη