Ο Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής τιμά την "Γιορτή της Γυναίκας - 8η Μάρτη"


Ο Δημοκρατικός  Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ) τιμά την 8η Μάρτη δυναμώνοντας την πάλη μας για τη χειραφέτηση και την ισοτιμία μας ενάντια στη βία των εκμεταλλευτών μας.
 
Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες επιστημόνισες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες και πρόσφυγες να παλέψουμε μαζί !
 
Σήμερα την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και επομένως  να γίνει πραγματικότητα η γυναικεία ισοτιμία, σε κοινωνία ανθρώπινη για ανδρες και γυναίκες.
 

Δυνατότητες να εξασφαλισθεί καθολικά η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες.

Σήμερα  μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες  Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, στήριξης των κακοποιημένων  γυναικών και των απροστάτευτων παιδιών με τις αναγκαίες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες με μόνιμο και επαρκές προσωπικό χωρίς εμπλοκή  ΜΚΟ και ιδιωτών. Καμία και κανένας να μην αποκλείεται από αυτά λόγω φύλου, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού.


Όμως αυτές  οι δυνατότητες σκοντάφτουν στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική αυτών που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις,τα κόμματα και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως η Ε.Ε, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ,, η πολεμική τους ένωση  το ΝΑΤΟ.
Αυτοί θεωρούν κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και τις μετατρέπουν σε εμπόρευμα και πηγή για νέα κέρδη.
 
Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων.
 
Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από τους αγώνες των εργαζομένων γυναικών των δύο περασμένων αιώνων και διεκδικούμε τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
 
Η αλληλεγγύη μας δίνει τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες.
 
Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα γυναικών και ανδρών ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
 
Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.
 
Η αγωνιστική δράση της ΟΓΕ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κλιμακώνεται με το βλέμμα μας στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα.
                                            
                                             

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΠΟΤΆΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΊΞΕΙ.
                                
Ανυποχώρητα παλεύουμε για τη γυναικεία ισοτιμία ενάντια στη βία της εκμετάλλευσης, του πολέμου,της εμπορευματοποίησης της ζωής μας, που σπέρνουν Ε.Ε, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις.

 
Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και συμμετέχουμε στην  απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την
                            
Τετάρτη 8 Μάρτη στις 12.30μ.μ στα Προπύλαια

Νεότερη Παλαιότερη