Όλο και περισσότεροι δήμοι αντιτίθενται στις νέες αντικειμενικές αξίες - Τι συμβαίνει με το Δήμο Αγίας Παρασκευής;

Όλο και περισσότεροι δήμοι εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στις νέες ζώνες αντικειμενικών αξιών που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών με το αιτιολογικό πως ο υπολογισμός είναι λανθασμένος και πολύ υψηλός, ζητώντας να υπάρξει μείωση των νέων αντικειμενικών σε δημοτικά διαμερίσματα.

Η αρχή έγινε από τον Δήμο Αθηναίων ο οποίος ήρθε σε πλήρη ρήξη με το νέο «σύστημα, καθώς αιτήθηκε να γίνει μείωση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ακολούθησαν δήμοι όπως αυτοί των Πατρέων, των Κορινθίων, της Κέρκυρας, της Πύλου, της Παλλήνης, του Μοσχάτου-Ταύρου και της Γλυφάδας.

Η λίστα με τους δήμους που ζητούν μείωση των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς κερδίζει έδαφος η άποψη εντός των δημοτικών αρχών πως οι νέες αντικειμενικές είναι αισθητά πιο υψηλές από τις πραγματικές, με συνέπεια να προκύπτουν άδικες επιβαρύνσεις για τον ΕΝΦΙΑ και άλλους 18 φόρους που σχετίζονται με τα ακίνητα.

Οι δήμοι, έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών εντός των ορίων τους, έως τις 20 Ιανουαρίου 2023 και ήδη πιέζουν για παράταση της προθεσμίας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι έχει πράξει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προς αυτή την κατεύθυνση καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες είδαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ το 2022 να έχει αυξηθεί η τιμή ζώνης που ανήκει το ακίνητό τους.

Νεότερη Παλαιότερη