Αντιφατικά αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες του έτους για τις ομάδες του ΓΣΑΠ

Οι Νεανίδες στον αγώνα με την ΑΕΝΚ

 Νεάνιδες -κορασίδες ξεκίνησαν με ήττες την νέα χρονιά. Οι υπεύθυνοι (έφοροι-προπονητές, τεχνικός διευθυντής και αθλήτριες) πρέπει να ψάξουν τα αίτια για την καθίζηση αυτή. Προφανώς δεν έφταιξαν … τα μελομακάρονα (!).

Στο εξ αναβολής εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας γυναικών με τα Μελίσσια, πέραν της δικής μας αστοχίας, για την ήττα βοήθησε καθοριστικά η διαιτησία, για την οποία διαμαρτυρηθήκαμε επίσημα στην ΕΟΚ.

Στον αγώνα όμως με τον πρωτοπόρο Κρόνο Αγίου Δημητρίου οι γυναίκες μας επικράτησαν στο γήπεδο «Ζέτα Λαούδη» της αντίπαλης ομάδας με μια φοβερή εμφάνιση! Νίκη με τεράστια βαθμολογική , αλλά κυρίως ψυχολογική σημασία. Η ομάδα φαίνεται ότι επουλώνει, σιγά-σιγά τις πληγές της.

Αναλυτικά τα αγωνιστικά μας νέα είχαν ως κατωτέρω.

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

04/01/23- ΚΑΟ Μελισσίων- ΓΣΑΠ:  57-44 (13-14, 21-14, 13-07, 10-09)

Διαιτήτριες: Τσαούση, Ιωάννου(τραγικές, ιδιαίτερα η πρώτη)

Μέχρι το 15’ η ομάδα μας ήταν μέσα στο παιχνίδι και προηγείτο στο σκορ(24-25). Στο σημείο αυτό η κ. Τσαούση με μία κακή απόφασή της, έδωσε αντιαθλητικό φάουλ στην Ακρίβου και  «καπάκι» την απέβαλε με ντισκαλιφιέ , διότι διαμαρτυρήθηκε! Η ομάδα μας τα υπόλοιπα 25’ του αγώνα έπαιξε χωρίς δεύτερη «ψηλή» και δεδομένου του ολιγάριθμου (αποχώρηση Σλούκα , Γεροντή και η Κυρκοπούλου τραυματίας) έπρεπε να αντιμετωπίσει την αντίπαλη ομάδα με 7 αθλήτριες! Ο εκνευρισμός ήταν φυσιολογικός και η  ήττα το αποτέλεσμα.

ΚΑΟ Μελισσίων (Καλογερόπουλος Π – Κύριος): Παναγιωτίδη 6 (2), Βόσσου 3, Ανδρικοπούλου 3 (1), Πατέρα, Κοιλιαρίδη 2, Κυριακάκη 3 (1), Χιώτη 3, Κυρίδη 12 (4), Τάρλα 16 (2), Καλογερία, Σκουμπάκη, Παρθενίου 9 (2).

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης – Στρατής): Κακοσούρη, Χατήρα 5, Ακρίβου 2, Ευαγγελάτου 11 (3), Πολιτοπούλου 4, Τσέρου 14 (1), Καράμπελα 2, Γρίσπου 6.


08/01/23-ΓΣΑΠ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:64-62

ΓΣΑΠ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: 64-62: (14-16, 19-15, 18-17, 13-14)

Διαιτητές: Ανδρεόπουλος Β., Τερζής(αρκετά καλοί)

ΜΙΑ … ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ!

Πάθος, πίστη στις δυνατότητές τους, φοβερή άμυνα, συγκεντρωμένες και ώριμες στις επιθέσεις τους, ψυχραιμία στις βολές, πιεστική άμυνα με πολλά κλεψίματα που έφεραν εύκολα καλάθια ήταν  τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των αθλητριών μας. Οι φίλαθλοι  παρακολούθησαν ένα καταπληκτικό παιχνίδι-διαφήμιση του μπάσκετ γυναικών και από τις δύο ομάδες, με συχνές εναλλαγές στο σκορ. Η ομάδα μας είχε συνήθως την πρωτοπορία, ιδίως μετά το α’ δεκάλεπτο και όποτε πέρναγε μπροστά ο Κρόνος , αυτό ήταν για λίγο. Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, οπότε ξεφύγαμε με 5 πόντους και οι αντίπαλες προσπάθησαν να το «γυρίσουν» με συνεχή φάουλ. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να το μειώσουν στους 2 πόντους. Τέλος καλό!

Την επόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας εκτός έδρας, από τον οποίο είχαμε χάσει στον α γύρο στην έδρα μας μετά από μία κάκιστη εμφάνιση. Έχουμε λοιπόν χρεωστούμενα να εξοφλήσουμε!

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής): Κακοσούρη, Χατήρα 9, Κυρκοπούλου, Ακρίβου 4, Ευαγγελάτου 15(4), Πολιτοπούλου 5, Αραβανή, Τσέρου 18(2), Καράμπελα 1, Γρίσπου 12(2), Κοντογιωργάκη, Σινάνογλου.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Νικολαϊδου, Τσιαντής): Δερμιτζάκη, Διαμαντοπούλου, Τσιμπίδη, Καμμένου 9(3), Γεωργακοπούλου 3(1), Τσαγκαροπούλου 2, Καλομιτσίνη 6(1), Κριμιτζά 7, Μπλιθικιώτη 15(2), Τσάμη 4, Δραματινού, Γιαμπάνη16(1)

Β. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΚΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

05/01/23-ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΠΑΟ : 25-62  (5-18, 13-9, 3-19, 4-16)

H μικρή διαφορά στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν μάλλον πλασματική, αφού στο δεύτερο ημίχρονο τα κορίτσια του ΠΑΟ σοβαρεύτηκαν και με τρομερό pressing κυριολεκτικά μας στραγγάλισαν και έφεραν την διαφορά στην πραγματική της διάσταση. Το παιχνίδι έληξε σαν μια ευχάριστη προπόνηση χωρίς άγχος και για τις δύο ομάδες.

ΓΣΑΠ (Στρατής): Σινιώρη 1, Τουρλίδα 5(1), Αραβανή 3, Σταματοπούλου , Σινάνογλου Κ. , Σινάνογλου Α. 9, Αλεξάνδρου 2, Δασκαλάκη, Κοντογιωργάκη 2 , Παγίδα 3

09/01/23-ΓΣΑΠ – ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: 41-46 (4-14, 14-8, 14-10, 9-16)

Σε ένα αγώνα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας κατεβήκαμε με εξαιρετικό άγχος και νευρικότητα από την αρχή, απέναντι σε έναν αντίπαλο με τρομερή ευστοχία. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό , από το δεύτερο όμως και μετά πήραμε τα ηνία του αγώνα και καταφέραμε στο κλείσιμο του 3ου δεκαλέπτου να βρισκόμαστε μπροστά με ένα καλάθι. Το θαύμα όμως δεν κράτησε, τα κορίτσια της ΑΕΝΚ έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα και από την στιγμή που οι δυνάμεις μας εγκατέλειψαν το τελικό αποτέλεσμα ήταν άλλη μια ήττα.  Επόμενος αγώνας με την Δόξα Βύρωνα.

ΓΣΑΠ (Στρατής): Χατήρα 17 (1), Σινιώρη, Τουρλίδα 8, Αραβανή 3, Σταματοπούλου, Σινάνογλου Α. 1, Αλεξάνδρου, Δασκαλάκη 4, Κοντογιωργάκη 5 , Παγίδα,  Λάσκαρη 3

Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 54-31 (11-9, 13-4, 14-11, 16-7)


Στην τελευταία αγωνιστική με την οποία έκλεισε ο πρώτος γύρος του Πρωταθλήματος Κορασίδων η ομάδα μας γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από τον ΓΣ Προμηθέα. Οι αθλήτριες μας από την αρχή του αγώνα έπαιξαν νευρικά, χωρίς πάθος στην άμυνα και βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση. Η γηπεδούχος ομάδα με συνεχή πίεση στην άμυνα και ευστοχία στην επίθεση, ιδιαίτερα από το τρίποντο, πέτυχε πολλά ελεύθερα σουτ, ενώ κέρδισε και τη μάχη στα ριμπάουντ δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε τη νίκη! Στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά ήταν στους +11 πόντους υπέρ της γηπεδούχου. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς οι αθλήτριές μας δεν έβγαλαν αντίδραση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο, όπως δείχνει και η διαφορά στο σκορ. Περιμένουμε στο επόμενο αγώνα την ομάδα μας να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις  της και το πάθημα να γίνει μάθημα!  Άλλωστε το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, αφού τώρα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος με 13 αγωνιστικές! Επόμενος αγώνας το Σάββατο 14/1 στην έδρα μας με την ΚΑΟ Μελισσίων στις 18:00.

ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Στρατής Κ.): Αραβανή, Παγίδα, Λάσκαρη, Σινάνογλου Α., Σινάνογλου Κ., Κοντογιωργάκη, Κεχρή, Μαρτάκη, Αγριογιάννη.





                          

                                                                                                       

Νεότερη Παλαιότερη