Εξακόσιοι νέοι αστυνομικοί ενισχύουν τις περιπολίες στις γειτονιές από τις 20 Ιανουαρίου


600 νέοι ειδικοί φρουροί – αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία από τις 20 Ιανουαρίου ενισχύοντας τις περιπολίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασία του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο μιλώντας στο ραδιόφωνο του  ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

"Δίνουμε καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με σχέδιο αλλά και συνεχή ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας. Από τις 20 Ιανουαρίου, 600 νέοι Ειδικοί Φρουροί, αστυνομικοί θα κατευθυνθούν στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου Αττικής. Αποκλειστική αποστολή τους είναι να ενισχύσουν τις περιπολίες και την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές. 

Η κατανομή τους θα γίνει με βάση τα κενά των οργανικών θέσεων και που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. 

Αυτό αφορά και γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τις γειτονιές στα Δυτικά Προάστια και ειδικά στις περιοχές που κάνουμε συχνά ειδικές επιχειρήσεις, Ζεφύρι, Λιόσια, Μενίδι κ.λπ. και σε νέες δυναμικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που έχουν πολύ αστικό πληθυσμό και μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης. 

Η αστυνομία ενισχύεται παντού με την παρουσία τους για να γίνει πράξη η ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών."

Να σημειωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ, πως οι εξακόσιοι (600) Ειδικοί Φρουροί που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις περιπολίες στις γειτονιές της Αττικής έχουν λάβει τετράμηνη εντατική εκπαίδευση.

Νεότερη Παλαιότερη