Γιάννης Σταθόπουλος: Να αγωνιστούμε με ομοψυχία για το νέο Δημαρχείο

Την ίδια μέρα (Παρασκευή 2/12) που μας γνωστοποιήθηκε η πρόταση - επιστολή του εργολάβου, για διάλυση της σύμβασης κατασκευής του έργου του ανεγειρόμενου Δημαρχείου μας, ζητήσαμε σύσκεψη όλων των παρατάξεων με συμμετοχή της Νομικής μας Υπηρεσίας.

Συμπληρώνουμε μάλιστα, σημερα, ότι στην σύσκεψη θα πρέπει να κληθούν και οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Γιαννακόπουλος και Γ. Κεχρής.

Με αρκετή καθυστέρηση ο κ. Ζορμπάς, μας καλεί την ερχόμενη Πέμπτη 8/12.

Θα δώσει, ωστόσο, συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη ημέρα.

Υπενθυμίζω, εδώ, τα κύρια συμπεράσματα των δυο συναντήσεων των παρατάξεων στις 2 και 5 Σεπτεμβρίου (έκτοτε δεν έγινε άλλη) όταν είχε ανακύψει το πρόβλημα:

1. Οι συσκέψεις έγιναν με προσπάθεια όλων, για συνεννόηση και κοινή στάση στην αντιμετώπιση του προβλήματος

2. Από τον κ. Ζορμπά, τον Γ.Γ. κ. Κύρκο κ.α. δηλώθηκε ότι, η προγραμματική σύμβαση κατασκευής του έργου που υπέγραψα ως Δήμαρχος το 2017, αποτελεί «τυφλοσούρτη» για όλες τις συμβάσεις. Το ίδιο ακριβώς άρθρο, δήλωσε ότι υπέγραψε (όπως ΟΛΟΙ οι Δήμαρχοι σε αντίστοιχες συμβάσεις) ο Β. Ζορμπάς, στην σύμβαση για τον Παιδικό Σταθμό στα Πευκάκια.

3. Ο κ. Ζορμπάς μετέφερε στις συσκέψεις, την άποψη του Καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Σαπουντζάκη, ότι όλες οι μελέτες του Δημαρχείου και ιδιαίτερα η Στατική, είναι εξαιρετικές.

4. Υπήρξε ομοφωνία, ότι το επιπλέον χρηματικό ποσό, για τις εργασίες εκβραχισμού, αφορά απρόβλεπτα έξοδα του έργου και από αυτά πρέπει να πληρωθεί.

5. Η δηλωθείσα, από τον Δήμαρχο, πρόθεση του Υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη να εκταμιευθεί το ποσό από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) είναι καλοδεχούμενη.

6. Αμφισβητήθηκε, έντονα, από πολλές πλευρές ο αριθμός κυβικών μέτρων εκβραχισμού (και το κόστος με βάση τις τιμές ανά κυβικό μέτρο) που δηλώνεται από την εργολήπτρια Εταιρεία.

7. Διευκρινίστηκε ότι υπήρξαν δύο επιστολές από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας που έλαβε ο Δήμος, Μάιο και Ιούνιο του 2021. Στις επιστολές υπήρχε αναφορά στο αίτημα του εργολάβου για αναθεώρηση της σύμβασης.

8. Συζητήθηκε η δημιουργία διαπαραταξιακής συμβουλευτικής επιτροπής από Μηχανικούς, πρόταση που είχε κατατεθεί εδώ και αρκετό διάστημα στο Δημ. Συμβούλιο, από τον πρ. Αντιδήμαρχο Δ. Κονταξή Πολ. Μηχανικό, χωρίς να γίνει τότε δεκτή.

Μετά από αυτές τις ομόφωνες διαπιστώσεις, καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Το ιδιόκτητο Δημαρχείο είναι, μεταξύ και άλλων έργων,απαραίτητο για τον Δήμο μας, μοναδικό Δήμο σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, που φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενα κτίρια.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
πρ. Δήμαρχος
Γιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»


 

Νεότερη Παλαιότερη