Βασικό στέλεχος της Συμμαχίας Ευθύνης ζητά διαδικασίες κι αποφάσεις εν όψει των δημοτικών εκλογών

Ένα πρόσφατο σχόλιο - πολιτική τοποθέτηση του παλιού στενού συνεργάτη του π. Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Γιαννακόπουλου, και μέλους της Γραμματείας της παράταξης "Συμμαχία Ευθύνης", Θανάση Κουτσούγερα έρχεται να δώσει τροφή για σκέψη όσον αφορά τις πιθανές επερχόμενες επιλογές της παράταξης εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2023.

Ο κ. Κουτσούγερας ζητά τα αρμόδια όργανα να αποφασίσουν πως θα πορευθεί η παράταξη που διοίκησε το Δήμο την περίοδο 2007-2010 (ουσιαστικά η "Συμμαχία Ευθύνης" ήταν η συνέχεια του "Μαζί") τονίζοντας ότι «υπάρχουν Αρχές, Κανόνες και Δεοντολογία».

Ο κ. Κουτσούγερας καταλήγει με νόημα:

Διολισθήσεις, με σπουδή, σε απραξία, εκφυλισμό και επομένως προς “τεχνητή και μοιραία διάλυση”, για το χωνευτήρι, ή αποφάσεις “μεταξύ καφέ και τσιγάρου” δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές.

Η τύχη της παράταξης “Συμμαχία Ευθύνης” πάλι με ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΓΑΝΟΥ, όποια και αν είναι αυτή, (συνεργασίας, συγχώνευσης ή αυτόνομης καθόδου σε εκλογές) πρέπει να καθοριστεί για το συμφέρον όλων.
 

Η παρέμβαση του κ. Κουτσούγερα έχει άραγε καθαρά θεσμικό - διαδικαστικό χαρακτήρα ή μήπως εκφράζει έναν προβληματισμό [ίσως και άλλων στελεχών] για το πως πρέπει να πορευτεί η "Συμμαχία Ευθύνης" το 2023;

Οι αποφάσεις δε θα είναι εύκολες για την παράταξη. Ο νέος εκλογικός νόμος θα ευνοήσει μόνο τους δύο πρώτους και εξ αυτών τον τελικό νικητή όσον αφορά τον αριθμό των εδρών, τι θα πράξουν οι εκλεγμένοι Κρητικίδης - Γάκη, ποιος θα είναι ο στρατηγικός στόχος της παράταξης [πχ επιθυμία διοίκησης ή εκ νέου άσκηση αντιπολιτευτικού ελέγχου] ενώ το παζλ συμπληρώνει η διαφαινόμενη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γιαννακόπουλου στο ψηφοδέλτιο Πατούλη, η οποία δημιουργεί νέες ισορροπίες και θα εξυπηρετείτο από μια αλλαγή των δεδομένων.


Νεότερη Παλαιότερη