Άρχισαν τα όργανα και στην αντιπολίτευση

Pexels / pixabay 
 
Καθώς έχουμε εισέλθει στην προεκλογική περίοδο, η αντιπαράθεση δεν κυμαίνεται πια μόνο μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά γενικότερα μεταξύ παρατάξεων. 

Του Στρατή Μαζίδη

Μετά τα όσα είδαμε με τις αρχαιρεσίες ενός τοπικού συλλόγου χάρη σε παραταξιακές στρατηγικές, σειρά είχε δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό μέσο εκτός Αγίας Παρασκευής το οποίο αναφέρεται σε "γνωστό δημοτικό σύμβουλο" δίχως να τον κατονομάζει και μια..."ανοικτή εκκρεμότητα" που έχει. Ωστόσο είναι δύσκολο κεντρική πολιτική ιστοσελίδα ιδιοκτησίας γνωστού δημοσιογράφου να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις επιμέρους δήμων. Οι παρατηρητικοί συνδυάζοντας ορισμένα φανερά κομμάτια του παζλ συμπέραναν αμέσως την πραγματική προέλευση του δημοσιεύματος.

Μετά ακολούθησε η έκφραση δυσαρέσκειας του κ. Μυλωνάκη επειδή η μείζονα αντιπολίτευση του Γιάννη Σταθόπουλου ξεκινά περιοδεία στις γειτονιές θέτοντας κι αυτή ένα ερωτηματολόγιο. Η περιοδεία στις γειτονιές δεν αποτελεί την εφεύρεση του τροχού. Η παράταξη της Νίκης την είχε ακολουθήσει προεκλογικά το 2014 αλλά και ως διοίκηση το 2019.

Αν πάντως κρίνουμε από τα εκλογικά αποτελέσματα, μάλλον δε διαδραματίζουν κάποιο ρόλο.

Άλλωστε γενικότερα από πρόσωπα με πολυετή παρουσία στα κοινά, δεν περιμένει κανείς ότι πρέπει να πάνε στις γειτονιές ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα.

Επιπλέον φαντάζει οξύμωρο να αξιώνεις αλλαγές κι όχι ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, όταν εσύ και μεγάλο μέρος της ομάδας σου προέρχεστε από το μακρινό παρελθόν με θητεία σε διάφορες διοικήσεις. 

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο ήταν αναμενόμενη. Σε θεωρητικό βαθμό ψαρεύουν στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) αλλά το πεδίο που επιλέχθηκε, προκαλεί απορία. Μάλιστα σε ένα βαθμό κρίνεται κι ως αναγκαία για τον κ. Μυλωνάκη που εκτός του ότι είδε στέλεχος της Συμμαχίας Ευθύνης να ζητά να κινηθούν διαδικασίες για την πορεία της παράταξης, έχει στο κάδρο και την κάθοδο Γιαννακόπουλου με το ψηφοδέλτιο Πατούλη. Οι δύο άνδρες δεν είναι πια συνεπιβάτες στο ίδιο πλοίο όπως το 2019 και αυτό ίσως επηρεάσει αποφάσεις κάποιων άλλων.

Καθώς όμως ο Γιάννης Σταθόπουλος δεν είναι νέο πρόσωπο στα τοπικά πράγματα, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναζητηθούν θέματα προς κριτική κι αντιπαράθεση. Εκτός αν, συνδυάζοντας τη χρονική αλληλουχία διάφορων γεγονότων, έπαιξε ρόλο η πρόσφατη ανακοίνωση της κ. Φλατσούση να συνταχθεί με τον πρώην Δήμαρχο, παρά το γεγονός ότι κατά την περίοδο 2014-19 είχαν αρκετές συγκρούσεις, και μολονότι το 2019 δεν ανταποκρίθηκε σε συγκεκριμένο προεκλογικό κάλεσμα παρά τις αφόρητες πιέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη