Γ. Οικονόμου: Σήμερα υψώνουμε την Ελληνική Σημαία για να τιμήσουμε το "ΟΧΙ" των Ελλήνων και τις θυσίες των προγόνων μας


Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας. Παρά τη στρατιωτική και αριθμητική υπεροχή των Ιταλών στην παγωμένη Πίνδο, οι Έλληνες απέκρουσαν με σθένος, ηρωισμό και αυτοθυσία ανείπωτη, την ιταλική επίθεση.  Η αθάνατη ελληνική ψυχή αποκρίθηκε με λεβεντιά στο κέλευσμα της ιστορίας και διατράνωσε στην ανθρωπότητα την ακλόνητη πεποίθησή της, να προασπίσει μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος τα πάτρια εδάφη. Και ήταν αυτός ο απερίγραπτος ηρωισμός τους που εξώθησε τον μεγάλο Ουίνστον Τσώρτσιλ να αναφωνήσει «Κάποτε λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από σήμερα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Η ιστορική απόκρουση του φασισμού στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, δεν ήταν απλά μια επιτυχημένη στρατιωτική απάντηση σε έναν άνισο αγώνα. Ήταν μια έκφραση της αδούλωτης φύσης των Ελλήνων, της αξιοπρέπειας και του πάθους τους για ελευθερία στο πάνθεον της ιστορίας.

Η ιερή ωστόσο μέρα της 28ης  Οκτωβρίου, δεν πρέπει να αποτελεί μόνο μέρα εορτασμού και ιστορικής μνήμης. Είναι μια αφορμή να συνειδητοποιήσουμε το χρέος και καθήκον μας να αναγνωρίζουμε και να τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας. Είναι το  μεγάλο μας εθνικό κεκτημένο, που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως ιερή παρακαταθήκη στην νέα γενιά. Να  κάνουμε πράξη το όραμα που τους ενέπνευσε : Μια  ισχυρή Πατρίδα που να εμπνέει σεβασμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Την Ελλάδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Αυτή είναι η μεγάλη κληρονομιά που μας άφησαν οι ήρωες του ΄40.

Σήμερα  υψώνουμε το σύμβολό μας, την Ελληνική Σημαία, για να τιμήσουμε το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, την ακέραιη στάση και τις θυσίες των προγόνων μας.

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940

Γιώργος Οικονόμου
Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Νεότερη Παλαιότερη