Γιώργος Οικονόμου: “Πενία τέχνας... κατεργάζεται”


 “Πενία τέχνας... κατεργάζεται”
(Όταν τα καλσόν ήταν δυσεύρετα, οι γυναίκες έβαφαν τα πόδια τους με καφέ και σάλτσα κρέατος)



Μία δημοτική αρχή αποτυχημένη και πτωχευμένη, που ψάχνει απεγνωσμένα για δάνεια για να δείξει κάτι , εκτεθειμένη στην συνείδηση των δημοτών από τις συνεχείς γκάφες και τα ολέθρια λάθη της, επιστρατεύει την φαντασία της για να αντικρούσει και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Και ένας δήμαρχος ”μειωμένου καταλογισμού” που καταφεύγει σε ψεύδη, σε ύβρεις και αγοραίες εκφράσεις χαμαιτυπείου στην τελευταία συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και γίνεται πάλι θέμα στον τοπικό Τύπο.


Πανικόβλητοι από την απήχηση της Νέας Αρχής στην κοινωνία και την πλήρη κατάρρευση της δικής τους παράταξης, με υβριστική ανακοίνωση επιτίθενται στον Γιώργο Οικονόμου προσωπικά. Ποντάρουν στο ότι κάποιοι δεν θυμούνται ή ότι άλλοι ξεχνούν γρήγορα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τα κείμενα, τα ντοκουμέντα και τα γεγονότα που τους διαψεύδουν:

1. Ουδέποτε έγινε προσφυγή κατά του νέου Δημαρχείου από τον Γιώργο Οικονόμου. Απεναντίας, με έγγραφό του εντόπισε την παράλειψη αναθεώρησης της αδείας και πολλές άλλες εκκρεμότητες, αναγκάζοντας την αδιάφορη και παραπαίουσα δημοτική αρχή να συμμορφωθεί με την νομιμότητα για να εκκινήσει το έργο (δείτε εδώ παλαιότερη δημοσίευση της παράταξής μας http://www.neaarxh.gr/2021/02/07/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83/ ). Η ΥΔΟΜ του Δήμου μας μάλιστα, επέβαλε "συμβολικό" πρόστιμο στον Δήμαρχο για ενέργειες και παραλείψεις που παραβίασαν τον Νόμο!!! Στο έγγραφο του αναδόχου που μας παρέδωσε πρόσφατα η δημοτική αρχή επιβεβαιώνεται και μνημονεύεται το γεγονός της ευθύνης της για τις καθυστερήσεις έναρξης του έργου. Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των δημοτικών παρατάξεων δεν ταυτίστηκε με την έγγραφη πρόταση της Νέας Αρχής; Αυτό ποιος το αμφισβητεί; Θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση της δημοτικής αρχής  ήταν "να πληρώσουμε την δαπάνη της 1ης ΣΣ λίγο λίγο"; Το ξεχάσατε κι αυτό;

2. Βαφτίζουν "προσφυγές" τα υπομνήματα για να δικαιολογήσουν τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν οι ίδιοι στην προμήθεια των μηχανημάτων και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν για τους διαγωνισμούς του ενός με τις ανύπαρκτες εκπτώσεις και τα πανάκριβα απορριμματοφόρα (50 έως 70 χιλιάδες ευρώ ακριβότερα από όλους σχεδόν τους δήμους της Ελληνικής επικράτειας). Πρόσφατα έδωσαν άλλους 6 μήνες παράταση (διπλασίασαν δηλαδή τον συμβατικό χρόνο ) για όλα τα μηχανήματα χωρίς κυρώσεις στον προμηθευτή... Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

3. Έχουν απύθμενο, επίσης, θράσος να μιλούν για την "Μήδεια" (την μπερδεύουν με την "Ελπίδα") εννοώντας τα "χρυσά" κλαδέματα της απευθείας ανάθεσης των 600.000 ευρώ που συγκλόνισε το πανελλήνιο και παραμένει ακόμη απλήρωτη....( γιατί άραγε;) και μιλούν για απόρριψη προσφυγής. Ας δημοσιοποιήσουν το σκεπτικό της απόρριψης (που δεν υπάρχει) και ας μην καλύπτονται πίσω από την υποστελέχωση της Αποκεντρωμένης που δεν μπορεί να εξετάσει εμπρόθεσμα την ουσία των προσφυγών.

4. Υπάρχει επίσης μεγάλος πανικός και απόγνωση για την πλατεία του Αη Γιάννη για να υποστηρίζουν ότι ο επικεφαλής της Νέας Αρχής συντάχθηκε με τον εργολάβο στην δικαστική διένεξη με την δημοτική αρχή. Θα αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη αν δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια με έγγραφη ανακοίνωση-επανόρθωση. Όχι ότι χειρίστηκαν σωστά το όλο ζήτημα του αρχικού διαγωνισμού, αλλά μας ταυτίζουν σκόπιμα με άλλη δημοτική παράταξη, για να μπορούν να κάνουν και με μας τους γνωστούς συμψηφισμούς ευθυνών.
 
Πού βρίσκεται όμως το έργο της ανάπλασης της πλατείας του Αη Γιάννη που θα το δημοπρατούσε εδώ και δύο χρόνια η δημοτική αρχή; Έγινε γεφύρι της Άρτας.
 
Μήπως άλλες χονδροειδείς γκάφες οδήγησαν σε απώλεια ή καθυστέρηση  της χρηματοδότησης της Περιφέρειας και ψάχνουν να βρουν δημοτικό χρήμα που δεν υπάρχει; Γι’ αυτό δεν ξεκινά κανένα  νέα έργο του Τεχνικού Προγράμματος;
 
Υπάρχει κάποιος αρμόδιος στην δημοτική αρχή (γιατί ο δήμαρχος κρύβεται) να εξηγήσει στους δημότες γιατί η πλατεία του Αη Γιάννη εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο ως αγνώστου ιδιοκτήτη; Και δεν είναι η μοναδική που φαίνεται έτσι.
 
Αν αληθεύουν οι φήμες ότι ξεχάσατε να δηλώσετε το ακίνητο και απαιτείται διεκδικητική αγωγή αναγνώρισης κυριότητας και διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής, ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ . ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 


 

 

Νεότερη Παλαιότερη