Πόλεμος δηλώσεων με φαρμακερές αιχμές εκατέρωθεν για το θέμα Αλεξόπουλου

Ο πόλεμος δηλώσεων γύρω από τη διαμάχη του Φώτη Αλεξόπουλου και της παράταξης "Φυσάει Κόντρα" συνεχίζεται. 

Ο Γιάννης Σταθόπουλος, δεν περιορίστηκε στην ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα, εκδίδοντας ανακοίνωση όπου κατηγορεί το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά ότι υπερασπίζεται του ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, κάτι στο οποίο είχε απαντήσει με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ο τελευταίος γράφοντας ότι σε αντίθεση με τον προκάτοχό του στο δήμο δε θεωρεί το σύνολο των ψηφοφόρων φασίστες ή ναζιστές.

Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στον κ. Οικονόμου που έκανε λόγο για ακροδεξιά στοιχεία και προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Κατόπιν πήρε θέση η Λαϊκή Συσπείρωση με μια ευρύτερη ιστορικού τύπου τοποθέτηση υπενθυμίζοντας παλαιότερες θέσεις του κ. Αλεξόπουλου, ότι δύο ενεργοί χρυσαυγίτες ήταν στα ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Οικονόμου και καταλήγοντας πως όλοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά.

Ακολούθησε η ανακοίνωση του π. αντιδημάρχου και π. δημοτικού συμβούλου, Κώστα Τσιαμπά (Όραμα) όπου μιλά για επιλεκτική αμνησία του κ. Οικονόμου.

Ακολουθούν αναλυτικά οι σχετικές ανακοινώσεις από την τελευταία έως την αρχική.

Κώστας Τσιαμπάς (Όραμα για την Αγία Παρασκευή): «Επιλεκτική Αμνησία» του κου Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου που σήμερα τάσσεται υπέρ της καταδίκης συγκεκριμένου υποψηφίου (ανακοίνωση

25/09), θα πρέπει να μας εξηγήσει, πως τώρα καταφέρεται κατά του συγκεκριμένου και στις εκλογές του 2019 τον ανακοίνωνε μετά βαΐων και κλάδων υποψήφιο στην παράταξή του;

Οι Δημότες της Αγίας Παρασκευής και μνήμη έχουν και κρίση διαθέτουν.

---------------------------------------------------------------------------------------------

 


Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής): Περί φασισμού και ακροδεξιάς στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

1. Το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ζορμπάς – ΝΔ, Γιαννακόπουλος, Μυλωνάκης - ΠΑΣΟΚ, Σταθόπουλος - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), σε συνεδρίαση το 2012, είχαν εναντιωθεί και ψηφίσει αρνητικά, στην πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης για την απομάκρυνση από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του πορτραίτου του δοτού από την χούντα δημάρχου Παπαγιάννη που τοποθετήθηκε στη θέση του εκλεγμένου Δημάρχου Σωτήρη Κατσάρα, όταν οι Κομμουνιστές Σύμβουλοι Μαστρογιάννης και Θανόπουλος έπαιρναν το δρόμο της εξορίας.

2. Είναι καταγραμμένο στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδια περίοδο, τόσο το κάλεσμα σε περιοδεία του Κασιδιάρη, όσο και η αναφορά περί αγαθοεργιών της χούντας από τον Φώτη Αλεξόπουλο...

3. Ο Σταθόπουλος στην Δημαρχιακή του θητεία έδωσε προεκλογικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον ακροδεξιό Βελόπουλο. Οι αντιδράσεις και η παρουσία της Ανοιχτής Συνέλευσης και της Λαϊκής Συσπείρωσης την ματαίωσαν.

4. Η παράταξη του Οικονόμου είχε συμπεριλάβει τόσο τον Αλεξόπουλο όσο και δύο ενεργούς Χρυσαυγίτες στο ψηφοδέλτιο των προηγούμενων Δημοτικών εκλογών.

5. Η Διοίκηση Ζορμπά περιέλαβε πρόσφατα τον Αλεξόπουλο στην παράταξή της. Στην πρώτη του αναφορά απάντησε με απαράδεκτη, χυδαία ανάρτηση ενάντια στην άποψη του Φυσάει Κόντρα. Σε δική μου αναφορά, απάντησε με "μαϊμού" απειλητικό εξώδικο... Παρά την σφοδρή κριτική στο τελευταίο Δ.Σ. ο Δήμαρχος προτίμησε την σιωπή.

Όλοι είναι που "κλείνουν το μάτι" μικροπολιτικά στην ακροδεξιά, διαχρονικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προσβάλλοντας τον θεσμό και την όποια Δημοκρατία έχει απομείνει.

Η πόλη οφείλει να γνωρίζει και να βγάλει τα συμπεράσματά της.

Οι χρυσαυγίτες και οι ακροδεξιοί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Απέναντι στο φόβο και την υποταγή που θέλουν να σπείρουν στα λαϊκά στρώματα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία πρέπει και μπορούμε τα σωματεία των εργαζομένων, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς οι λαϊκές επιτροπές να μην αφήσουμε χώρο για να δρουν και να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Πιό αναλυτικά μετά την τυχόν απάντησή τους.


 ---------------------------------------------------------------------------------------------


Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή): Περί Δημοκρατίας, ακροδεξιών στοιχείων και… αποπροσανατολισμού

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ως όφειλε, κατήγγειλε με ανακοινώσεις και δια ζώσης  τοποθετήσεις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τις δημοσιεύσεις του νέου μέλους του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ που όρισε ο δήμαρχος, ο οποίες περιλαμβάνουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για δημοτική παράταξη  που άσκησε  κριτική στο δήμαρχο για την επιλογή του (κυρίως για το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο κάλεσε στο παρελθόν βουλευτή της Χ.Α. στην πόλη μας!).

Ο δήμαρχος αντί να φροντίσει να ανακληθούν οι χαρακτηρισμοί και να τους καταδικάσει και ο ίδιος,  στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις επιλογές του,  μπήκε σε μία διαδικασία δημοσίου διαλόγου και υπεράσπισης  όσων ψήφισαν  αυτό το πολιτικό μόρφωμα, σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με τον τρόπο αυτό περνάει λάθος μηνύματα και δικαίως υπάρχει αυτή η μαζική αντίδραση και αγανάκτηση των δημοτών με δημόσιες τοποθετήσεις.

Η δημοκρατία δεν είναι εκδικητική, ούτε  στοχοποιεί, αλλά επαναφέρει στον ορθό δρόμο και συγχωρεί όσους ειλικρινά αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Αλλά δεν νομιμοποιεί, ούτε ανέχεται ακραίες συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιοι είναι αμετανόητοι. Και δυστυχώς αυτό κάνει ο δήμαρχος.  Δεν είπε ούτε μία λέξη για να καταδικάσει το γεγονός, την συμπεριφορά και τις προσβλητικές για την δημοκρατία αναρτήσεις του νέου συνεργάτη του, που αρνείται να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη!!!

Αντί όμως να ανοίγουμε θέματα ερμηνείας της  πολιτικής συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος,  που μας θυμίζουν φαινόμενα  “μεσσιανισμού” , δίνοντας “συγχωροχάρτι” λόγω της μαζικότητας  των “εξαπατηθέντων” σε μία περίοδο κοινωνικής κρίσης και απογοήτευσης, είναι καλύτερο να υπενθυμίζουμε αυτό που λίγα χρόνια αργότερα έπραξε  η δικαιοσύνη  καταδικάζοντας  το πολιτικό αυτό μόρφωμα, θωρακίζοντας την δημοκρατία.

Παρά το ειδικό βάρος που διαθέτει το θέμα αυτό και γενικότερα τα θέματα πολιτικής συμπεριφοράς και λειτουργίας της δημοκρατίας, δίνεται η εντύπωση ότι ο δήμαρχος συνειδητά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους δημότες από τα  καίρια και χρονίζοντα προβλήματα της επικαιρότητας.
 
Οι δημότες αγωνιούν και απαιτούν λύσεις για πάρα πολλά. Μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα, με πολλά νοικοκυριά και επαγγελματίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες τους, ζούμε σε ένα δήμο βρώμικο, με στοιχεία εγκατάλειψης, που δε λειτουργεί το κοινωνικό ανταλλακτήριο, δε λειτουργούν τα δημοτικά ιατρεία (ενώ πληρώνονται τα ενοίκια!), δεν δίδεται καμία σημασία σε προτάσεις της αντιπολίτευσης (π.χ. για τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και τα κόκκινα δάνεια, αφού, κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, οι κυβερνήσεις να φροντίσουν για αυτούς… και όχι ο Δήμος!). Πλανώνται τα προβλήματα της αύξησης της ενέργειας και των ανατιμήσεων, η αβεβαιότητα για τη θέρμανση στη σχολική στέγη, προεξοφλείται από τον δήμαρχο η αύξηση των δημοτικών τελών, η διάθεση ιδίων πόρων (που δεν υπάρχουν) για υποδομές που ξεχάστηκαν, αλλά πρέπει να δημοπρατηθούν στην τελευταία προεκλογική χρονιά (όπως η  πολυπόθητη ανάπλαση της πλατείας του Αη –Γιάννη) , ενώ, την ίδια στιγμή, σπαταλώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα “χρυσά κλαδέματα” και  δεκάδες χιλιάδες σε παροχές υπηρεσιών  συμβούλων, που καλούνται να καλύψουν την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής. Τελευταίο κατόρθωμα και αποκορύφωμα  η  μη  εγγραφή των πλατειών μας στο Κτηματολόγιο και  η απώλεια χρηματοδοτήσεων. Και γι αυτά ούτε μία συγνώμη!!!

Και πόσο κουράζει τους δημότες η διαρκής διαμάχη και η ματαιοδοξία για την πατρότητα των έργων!
 
Χρειάζονται νέα πρόσωπα που θα αφουγκραστούν , θα αξιολογήσουν και θα ιεραρχήσουν τις ανάγκες των γειτονιών και των κατοίκων της, δίνοντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας με διαφανείς διαδικασίες ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μας.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------


Γιάννης Σταθόπουλος (Νίκη των Πολιτών): Ο Β. Ζορμπάς σε ρόλο υπεράσπισης ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής


Όλες οι πλευρές της Αντιπολίτευσης κατήγγειλαν, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 21/9, την αήθη επίθεση νέου μέλους της παράταξης Ζορμπά κατά της παράταξης «Φυσάει Κόντρα».

Είναι αδιανόητο αυτό που έγραψε στο διαδίκτυο, όπως και το ότι στο παρελθόν δημόσια δήλωνε ότι θα καλέσει στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» στην Αγία Παρασκευή.

Θα περίμενε κανείς, μετά από αυτό, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ζορμπάς να πάρει κάποια απόσταση από τα, απαράδεκτα, δημοσιεύματα του νέου του μέλους.

Δεν το έπραξε. Αντί αυτού μας ανέλυσε τις απόψεις του για τους υποστηρικτές της «Χρυσής Αυγής», του εγκληματικού φασιστικού μορφώματος. Τον διόρισε μάλιστα στο Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών.

Καταγγέλλουμε την στάση του Β. Ζορμπά και απαιτούμε την σαφή καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών που δηλητηριάζουν την κοινωνία της πόλης μας.

Νεότερη Παλαιότερη