Τοποθέτηση νέας τεχνολογίας πινακίδων Full Matrix στους δρόμους για ευκρινέστερη εικόνα

Στην υλοποίηση του προγράμματος για την αντικατάσταση όλων των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων που υπάρχουν στους κεντρικούς δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, προχωρά απρόσκοπτα η αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών.

Ήδη, οι 7 από τις συνολικά 24 παλαιού τύπου ηλεκτρονικές πινακίδες έχουν αντικατασταθεί από νέας τεχνολογίας full matrix, οι οποίες προσφέρουν ευκρινέστερη εικόνα, διευκολύνοντας την ενημέρωση των οδηγών.

Οι νέες πινακίδες full Matrix, οι οποίες έχουν δυνατότητα προβολής εικόνας και καταναλώνουν 60% λιγότερη ενέργεια, ενημερώνουν διαρκώς τους χρήστες για τους χρόνους των διαδρομών, ενώ διαθέτουν σύγχρονες δυνατότητες άμεσης και περιεκτικότερης ενημέρωσης για έκτακτα συμβάντα, μηνύματα πολιτικής προστασίας, οδικής ασφάλειας κ.τ.λ.  

Τα μηνύματα των πινακίδων για τυχόν έκτακτα συμβάντα στο οδικό δίκτυο ανανεώνονται διαρκώς από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και για τους χρόνους των διαδρομών, οι οποίοι προκύπτουν από την επεξεργασία των κυκλοφοριακών δεδομένων που λαμβάνουν οι 1000 αισθητήρες μέτρησης της κυκλοφορίας που βρίσκονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου.

Με αυτό τον τρόπο, οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς ενημερώνονται άμεσα για τυχόν καθυστερήσεις στη διαδρομή τους  και αξιοποιώντας την πληροφορία έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν κάποια εναλλακτική διαδρομή προς εξοικονόμηση χρόνου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

 « Με στρατηγικό στόχο την ασφάλεια του οδικού δικτύου, ενισχύουμε την επικοινωνία με τους χρήστες του. Με τις νέας τεχνολογίας πινακίδες, οδηγοί και πεζοί, αποκτούν πιο άμεση και περιεκτικότερη ενημέρωση για τις μετακινήσεις τους. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο σε συνδυασμό με την λειτουργία του τετραψήφιου νούμερου αναφοράς προβλημάτων το 1544, αποτελούν το «άγρυπνο μάτι» της Περιφέρειας Αττικής για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας στην Αττική μας».

Νεότερη Παλαιότερη