Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό για την Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Η Ελίνα Τζένγκο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, έναν χρόνο μετά το χρυσό στην κατηγορία Κ20, ενώ πρόκειται για την πρώτη της συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με βολή 65,81 μ. στη δεύτερη προσπάθειά της (που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ μετά το 65,40) άφησε πολύ πίσω της όλες τις αντιπάλους της και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μάλιστα, η δεύτερη αθλήτρια Βιλάγκος είχε καλύτερη βολή στα 62,01 μ., δηλαδή πέντε ολόκληρα μέτρα διαφορά από την Ελίνα Τζένγκο.

Η Τζένγκο έφερε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην ελληνική αποστολή και πέμπτο συνολικά στην διοργάνωση μετά από τα δύο χρυσά της Ντρισμπιώτη, αυτό του Τεντόγλου, αλλά και το αργυρό της Στεφανίδη. 

Να σημειωθεί ότι η Τζένγκο έγινε η νεαρότερη (σε ηλικία 19 ετών και 350 ημερών) πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό και η νεότερη χρυσή μεταλλιούχος της Ελλάδας σε μεγάλη διοργάνωση. Η Ελβίρα Οζολίνα (ΕΣΣΔ), που είχε κερδίσει το χρυσό το 1962 στο Βελιγράδι σε ηλικία 22 ετών και 341 ημερών, ήταν μέχρι σήμερα η πιο νέα ακοντίστρια πρωταθλήτρια Ευρώπης.


Νεότερη Παλαιότερη