ΠΑΟΔΑΠ: Εκδήλωση Μνήμης και Αντίστασης για τα 48 χρόνια παράνομης κατοχής της Κύπρου

 1974-2022, 48 χρόνια παράνομης κατοχής της Κύπρου 
 
Ένα συνεχιζόμενο πλήγμα στον παγκόσμιο πολιτισμό
 
Εκδήλωση Μνήμης και Αντίστασης κατά της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε χθες στο ανοικτό θέατρο της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής, στην επέτειο των 48 ετών από την εισβολή.

Προλόγισαν ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και ΚαποδιστριακούΠανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης και ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Χρίστος Γεωργιάδης. Κεντρικός ομιλητής, που ανέπτυξε το θέμα σε όλες του τις πτυχές, ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Ανδρέας Βοσκός. Εκ μέρους του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, απηύθηνε ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος.


Φοιτητές, μέλη του Χορευτικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσίασαν δραματοποιημένο μουσικοχορευτικό καθώς και δημοτικούς χορούς της Κύπρου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών Κύπρου του ΕΚΠΑ και την Κυπριακή Πρεσβεία-Σπίτι της Κύπρου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ).

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ
Σπύρος Παπασπύρος


 

Νεότερη Παλαιότερη