Αγία Παρασκευή: Απειλούσε με μαχαίρι τη γυναίκα του και φώναζε «πυροβολήστε με»

Επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας εκτυλίχθηκε το Σάββατο (7/5) το μεσημέρι στην γειτονιά του Αη Γιάννη, στην Αγία Παρασκευή. Περιπολικό της Αμεσης Δράσης μαζί με την ομάδα ΔΙΑΣ μετέβησαν, μετά από κλήση στην αστυνομία, σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, όπου μεθυσμένος με μαχαίρι απειλούσε τη γυναίκα του.

Η αδερφή του θύματος περίμενε τους αστυνομικούς για να τους υποδείξει το σπίτι. Εκεί, ο σύζυγος φώναζε «πυροβολήστε με», ενώ κρατούσε τη γυναίκα του μέσα και είχε κινηθεί απειλητικά προς την ίδια.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από αρκετή ώρα να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα και τον βρήκαν να έχει αυτοτραυματιστεί. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος μαχαιριών στρατιωτικού τύπου.
 
Ο άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία.
 
Για το περιστατικό ο συνδικαλιστής αστυνομικός Χρήστος Μπαλάσκας ανέφερε στο facebook:  
 
«Οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν εμπειρία σε καταστάσεις δύσκολες όπως αυτή, με τη μέθοδο της πειθούς μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα. Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν πολλά μαχαίρια στρατιωτικού τύπου ενώ είχε καταφέρει να αυτοτραυματιστεί με ένα απο αυτά. Τελικά η δουλειά μας είναι πολυποίκιλη. Πρέπει ανάλογα το περιστατικό να προσαρμοζόμαστε κι εμείς. Πρέπει να φερόμαστε στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να είμαστε την μια ευγενικοί, την άλλη σκληροί, την άλλη υπομονετικοί, συμπονετικοί, συγκαταβατικοί κ.λ.π. Το σίγουρο είναι ένα. Η δουλειά μας είναι επικίνδυνη. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».
Νεότερη Παλαιότερη