Πρόταση καθιέρωσης Ημέρας Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τη "Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή"


Με αφορμή την επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας επαναφέρουμε την πρότασή μας για καθιέρωση εκδήλωσης μνήμης στην πόλη μας.

Μετά την  αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, άνοιξε ο δρόμος για την ιστορική αποκατάσταση και την καταδίκη και άλλων φρικαλεοτήτων και εγκλημάτων που  διαπράχθηκαν διεθνώς και παραμένουν ατιμώρητα από τη διεθνή κοινότητα. Η ατιμωρησία και η αδιαφορία οδηγούν σε νέες φρικαλεότητες που τις βιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο η ανθρωπότητα ακόμη και σήμερα.

Η άρνηση της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν και να αναγνωρίσει τα εγκλήματα
οδηγεί σε συνεχή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην σύγχρονη Τουρκία. Υπάρχουν  σήμερα  πολλοί Τούρκοι υπήκοοι που δεν έχουν το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού. Υπάρχει η συνεχιζόμενη και αδιανόητη βεβήλωση των θρησκευτικών και πολιτιστικών μας μνημείων.

Η  γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου,  αποτελεί άλλη μια πληγή στο σώμα του Ελληνισμού, που πρέπει να τύχει της διεθνούς αποκατάστασης. Το μυαλό και η καρδιά μας είναι σήμερα στις  χιλιάδες συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν από το καθεστώς των νεοτούρκων, αλλά και στους απογόνους τους που βρίσκονται στη ζωή κι αγωνίζονται, όπως όλοι οι Ελληνες, για να επιτευχθεί η Διεθνής Αναγνώριση της Γενοκτονίας. Πρόκειται για έναν Εθνικό Στόχο που πρέπει να μας ενώνει όλους, πέρα από τις όποιες διαφορές μας.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή  προτείνει για άλλη μία φορά την καθιέρωση  στην πόλη μας υπό την αιγίδα του Δήμου, εκδήλωσης  κάθε 19η Μαΐου,  αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών αδελφών μας.
 
 Αιωνία τους η μνήμη.


 

 

Νεότερη Παλαιότερη