Ξεκινούν οι ενδιάμεσες ανοιξιάτικες εκπτώσεις

Την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, ξεκινάει η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας με διάρκεια έως το Σάββατο 14 Μαΐου. 

Παράλληλα, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή 8 Μαΐου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11.00 έως τις 18.00. 

Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, οι καταστηματάρχες μπορούν να αναγράφουν και το ποσοστό της έκπτωσης. 

Ο κόσμος του εμπορίουευελπιστεί ότι οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα είναι οι τελευταίες, προσδοκώντας σε κατάργηση του θεσμού. 

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν» δήλωσε προσφάτως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης

Νεότερη Παλαιότερη