Πρόστιμα και αφαιρέσεις διπλωμάτων από την τροχαία για παραβιάσεις της Λ.Ε.Α.


Συνεχίζονται με ένταση οι έλεγχοι της Τροχαίας για παραβιάσεις της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους με μπλόκα σε καθημερινή βάση και με έμφαση σε Κηφισό και Λεωφόρο Αθηνών, ώστε οι οδηγοί να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ σαν κανονική λωρίδα κυκλοφορίας.

Μόνο μέσα σε ένα διήμερο σε 363 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία σε ελέγχους που πραγματοποιηθήκαν κατά τις πρωινές ώρες στις 9/5 και 10/5 στην περιοχή της Αττική.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου, Αθηνών-Λαμίας και στην Αττική Οδό από 9 συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται κάθε μέρα σε διαφορετικά σημεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αναθεωρημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιφέρει 9 βαθμούς ποινής, 2 μήνες (60 ημέρες) αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, των πινακίδων όπως και του διπλώματος του οδηγού, αλλά και 200 ευρώ πρόστιμο. Στην περίπτωση που κάποιος είναι υπότροπος η ποινή διπλασιάζεται. Προς το παρόν φαίνεται πως οι οδηγοί έχουν άρχίσει να συμμορφώνονται.

ertnews.gr 

Νεότερη Παλαιότερη