Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, ο «7ος Δρόμος Ζωής Αγίας Παρασκευής-Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2022»

 

Ο “7ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής- Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2022”, ένας καθιερωμένος, ήδη από το 2013, αθλητικός θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό  Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.), σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την έγκριση του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ), την αιγίδα της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ), την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και την υποστήριξη της Ομάδος Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «O.R.A.M.A.».

Η συμμετοχή των δρομέων, μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής διακοπής λόγω της πανδημίας, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Χίλιοι (1000) περίπου άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ξεκίνησαν στις 9 το πρωί, διαδοχικά τις διαδρομές των 14 χλμ (μεικτή άσφαλτος & βουνό), 5 χλμ (άσφαλτος) και 1 χλμ (παιδικό), με αφετηρία και τερματισμό την αρχή της οδού Αγίου Ιωάννου στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα όρια του Δήμου μας, καθώς συμμετείχαν έμπειροι καθώς και ερασιτέχνες δρομείς απ΄ όλη την Αττική.

Εκτός από την αθλητική του διάσταση, ο αγώνας είχε και χαρακτήρα αλληλεγγύης. Οι δρομείς προσέφεραν, για την Στέγη Γερόντων Αγίας Παρασκευής «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ», συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας καθώς επίσης βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής.


 Στα αξιοσημείωτα του αγώνος, ήταν η συμμετοχή και ο τερματισμός  στον δρόμο των 14 χλμ. του κ. Φραγκούλη Ανδρεάδη και της κας Μαρίας Δάλα, 73 και 64 ετών αντιστοίχως, στον δρόμο των 5 χλμ, του κ. Κυριάκου Ρεΐζη και της κας Ολυμπίας Κυρλή, 84 και 78 ετών αντιστοίχως, η συμμετοχή του κ. Παναγιώτη Πολύδωρα, που έτρεξε στον αγώνα των 5 χλμ κάνοντας ταυτόχρονα σχοινάκι, η συμμετοχή και ο τερματισμός,  στον αγώνα των 5 χλμ,  του τυφλού δρομέα κ. Νίκου Τσατσακλά με συνοδό την Έρικα Δεσύπρη, η συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευθέντων "ΔΙΑΓΟΡΑΣ"  και των PILIPPINAS RUNNERS GREECE.

 Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν μετάλλια και κύπελλα στους νικητές του αγώνα, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Βασίλης Σάρκουλας, Διονύσης Λέκκας και Νίκος Ζόμπολας, ο Πρόεδρος των ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π. κ. Νίκος Παναγόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. κα Μάνια Βλαχογιάννη, ο τέως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής παρατάξεως κ. Γιώργος Οικονόμου, ο τέως Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. κ. Σωτήρης Παπαπαμιχαήλ, τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. κυρίες Γιάννα Αναστασιάδου, Αναστασία Σακαρέλη, Βίλυ Μηλίου και κύριοι Τέλης Σεκεδάκης  (τέως Αντιπρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) και Μάριος Παπακώστας, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ. κ. Κωνσταντίνος Σάμιος, ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Α.Π. κ. Ευστάθιος Τορουνίδης και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Τμημάτων Υποδομής του Ο.Φ.Κ.Α. Αγίας Παρασκευής κ. Περικλής Τσικρικός.

Θερμές ευχαριστίες:

           Στους Υπαλλήλους του ΠΑΟΔΑΠ για την άψογη διοργάνωση του αγώνος.

           Στην Υπηρεσία Καθαριότητος, στην Πολιτική Προστασία και στην Αυτεπιστασία του Δήμου, για την συνδρομή τους.

           Στους 72 εθελοντές, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διεξαγωγή του αγώνος. 

            Στο Στρατηγείο Διοικήσεως  Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), που υποστήριξε σημαντικά τη διοργάνωση διαθέτοντας ένα ασθενοφόρο, για την παροχή επείγουσας πιθανής προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και τη διακομιδή δρομέων σε περίπτωση τραυματισμού ή ατυχήματος.

            Στο Τμήμα Τροχαίας και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, για την συνδρομή τους στην διαχείριση της κυκλοφορίας.

            Στο Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), που υποστήριξε τον αγώνα διαθέτοντας δύο επανδρωμένα φυλάκια στην περιοχή του Υμηττού ως σταθμούς ανεφοδιασμού νερών καθώς και για τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας των δρομέων κατά το πέρασμα τους στο τμήμα της διαδρομής του Υμηττού.

            Στο 1ο & 3ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής, που για πολλοστή φορά στήριξαν τον αγώνα, διαθέτοντας τους προσκόπους τους στους σταθμούς ανεφοδιασμού των νερών καθώς και ως δείκτες των διαδρομών.

Στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) που συνέβαλε στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έχοντας εθελοντές διασώστες σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Στην Εθελοντική Ομάδα  «Save your hoods», η οποία μετά το πέρας του αγώνα φρόντισε για την καθαριότητα της διαδρομής που χρησιμοποίησαν οι δρομείς.

Στην ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 που υποστήριξαν τον αγώνα ως χορηγοί επικοινωνίας, προβάλλοντας τον μέσω διαφημιστικού ραδιοφωνικού σποτ, καθώς και μέσω τηλεοπτικής προβολής.

            Σην εταιρεία CocaCola-Τρία Έψιλον, για την προσφορά των φυσικών μεταλλικών νερών «ΑΥΡΑ» που διατέθηκαν στον αγώνα.

            Στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» που και αυτή τη χρονιά προσέφερε δωροεπιταγές, οι οποίες κάλυψαν την προμήθεια μπανανών για τους καταπονημένους δρομείς, προκειμένου να ανακτήσουν τη χαμένη ενέργεια τους μετά τον αγώνα.

            Στο κατάστημα – φούρνος «ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ» Αγίας Παρασκευής,  που μας παρείχε  ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες τις χρονομετρήσεως και της λειτουργίας της αψίδος αφετηρίας-τερματισμού.

            Το κατάστημα Master Camp.gr για την χορηγία σκηνής, για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών.

Θα επακολουθήσει Δελτίο Τύπου με τους νικητές όλων των κατηγοριών.

 Σπύρος Παπασπύρος

Πρόεδρος Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.


 

 

Νεότερη Παλαιότερη