Σοβαρό θέμα νομιμότητας με την προκήρυξη του Συμπαραστάτη του Δημότη επισημαίνει ο Στρατής Γραμματίδης

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ως προς την επικείμενη ψηφοφορία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (ΣτΔΕ) τόσο ως προς το σκέλος της νομιμότητας όσο και της πολιτικής σκοπιμότητας, ο συνδημότης μας, κ. Στρατής Γραμματίδης, που εξελέγη και πρωτοεγκατέστησε το θεσμό την περίοδο 2013-2014.

Όσον αφορά τη νομιμότητα της διαδικασίας, ο κ. Γραμματίδης επισημαίνει πως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συνέταξε μια λανθασμένη προκήρυξη για τον Συμπαραστάτη θέτοντας περιορισμούς που αναφέρονται στο νόμο 4555/18, οι οποίοι όμως έχουν καταργηθεί με το άρθρο 7 του νόμου 4623/19!

Ως εκ τούτου, η προκήρυξη παρανόμως αποκλείει την υποψηφιότητα πολιτών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως ορίζει ο επαναφερόμενος νόμος 3852/10, οι οποίοι δεν πληρούν τις απαιτήσεις των οικείων άρθρων του καταργηθέντος νόμου.

Όσον αφορά τη μέχρι στιγμής μοναδική γνωστοποιημένη υποψηφιότητα, σχολίασε:

«Να δηλώσω εδώ ότι αυτή η sui generis συνεργασία των επικεφαλής των 4 παρατάξεων ουδόλως μειώνει την αυταξία του Μάκη Χάρχαρου, στο πρόσωπο του οποίου κι εγώ βλέπω έναν άξιο Συμπαραστάτη που ίσως προχωρήσει ακόμα παραπέρα όσα επιτεύχθηκαν στη δική μου σύντομη θητεία.

Βέβαια η σπουδή του πολέμιου του θεσμού πρώην Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη γραμμή του κόμματός του δεν προκήρυξε τη θέση στην πενταετή θητεία του, να πλαισιώσει τους άλλους τρεις που ήταν και είναι υπέρ του θεσμού, το μόνο που μου δείχνει είναι η σύμπραξη σε ένα επί παντός του επιστητού αντιζορμπικό μέτωπο χωρίς ιδεολογική ή προγραμματική συνάφεια».

Κατά τον κ. Γραμματίδη η συνέχεια θα φανεί σύντομα όπως επίσης και το αν θα βγουν τα κουκιά στην κάλπη, ωστόσο σημειώνει:

«Κρατάμε το ότι κανείς εκ των 4 επικεφαλής δεν είδε το λάθος της προκήρυξης για δύο λόγους.
Ο ένας είναι η άγνοια της νομοθεσίας για το θεσμό και ο άλλος η βιασύνη να βρεθεί κάτι συνεκτικό εναντίον του Ζορμπά.

Έτσι λοιπόν, αντί να απολογηθεί ο Δήμαρχος για την επιπόλαιη και λανθασμένη προκήρυξη, πρέπει να απολογηθούν οι επικεφαλής που για αντιπολιτευτικούς λόγους στηρίχθηκαν σ’ αυτήν χωρίς πρώτα
να ελέγξουν την νομιμότητά της».

Ο κ. Γραμματίδης είπε ότι «εύχομαι το σφάλμα των 4 να μην "κάψει" την υποψηφιότητα του Μάκη Χάρχαρου που, αν αφαιρέσουμε την άγνοια της νομοθεσίας, μπορεί κατά την γνώμη μου να αποδειχθεί ένας εξαιρετικός Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Έχει όλα τα προσόντα».

Αυτονόητη κατά τον τ. ΣτΔΕ θεωρείται η νέα σύννομη επαναπροκήρυξη της θέσης.

Νεότερη Παλαιότερη