Όχι του Συλλόγου Κοντοπεύκου στην μεταστέγαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην περιοχή - Παρέμβαση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο


Ανακοίνωση σχετικά με την παρέμβαση που πρόκειται να κάνει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, εξέδωσε ο Σύλλογος Κοντοπεύκου - Παράδεισου - Πευκακίων Αγίας Παρασκευής για το θέμα της μεταστέγασης μέρους των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ SOS


Σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρα 17.00 θα διεξαχθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας με θέμα μεταξύ των άλλων την μεταστέγαση μέρους των δραστηριοτήτων της καθαριότητας που στεγάζονται στο Αμαξοστάσιο και στο στρατόπεδο Σπυρούδη. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε πως πρόκειται να νοικιαστεί το παλιό πλυντήριο Παναγούλη και Κανάρη.

Ζητήσαμε να παρέμβουμε στην συζήτηση μεταφέροντας την γνώμη του συλλόγου και των κατοίκων που εκπροσωπούμε.

Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το επίπεδο διαβίωσης  των κατοίκων στην γύρω περιοχή, υποτιμά την αξία των ακινήτων και λόγω της έκτασής του μπορεί να υποδεχτεί το σύνολο των οχημάτων της καθαριότητας του Δήμου.

Ο Σύλλογός μας με πολλές παρεμβάσεις του έκανε γνωστή την αντίθεσή του στην ενοικίαση αυτή και  αποφάσισε να οργανώσει συγκέντρωση ενημέρωσης των κατοίκων, την διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, την ανάρτηση ΠΑΝΟ και αφισών.

Η σχετική επιστολή προς τον Δήμαρχο και όλους τους Δημοτικούς συμβούλους ΕΔΩ.

Όλοι οι Δήμοι που βρίσκονται όπως η Αγία Παρασκευή στις παρυφές του Υμηττού, έχουν τις εγκαταστάσεις καθαριότητας στην ζώνη προστασίας του Υμηττού εκτός από τον Δήμο μας. Ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου, ο Δήμος Βύρωνα, ο Δήμος Αργυρούπολης, ο Δήμος Ηλιούπολης, ο Δήμος Ζωγράφου, ο Δήμος Βούλας  κλπ έχουν μέσα στην ζώνη προστασίας του Υμηττού χώρο χαρακτηρισμένο Ε5, δηλαδή «Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων και συνοδές υποδομές». Ο σχετικός Χάρτης ΕΔΩ.

Η παράλογη επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου τώρα και παλιότερα να διατηρεί αυτές τις εγκαταστάσεις μέσα στον οικιστικό ιστό υποβαθμίζοντας το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων στο Κοντόπευκο, τον Παράδεισο και  τα Πευκάκια δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Δεν αντέχουμε!  

Φτάνει πια! Πρέπει να δείξουμε και εμείς την δύναμή μας. Το ποτήρι ξεχείλισε, μετατρέπουν την περιοχή μας σε σκουπιδοτενεκέ της Αγίας Παρασκευής. Δεν θα τους περάσει.

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να καταψηφίσουν την πρόταση του Δημάρχου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Νεότερη Παλαιότερη