Το 2ο Βραβείο κέρδισαν σε Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Κωφών & Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης μας και για Κωφούς-Βαρήκοους μαθητές, με ομάδα των μαθητών της Γ τάξης Λυκείου του Τομέα Διοίκησης-Οικονομίας, απέσπασε το δεύτερο βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης Castello di Duino 2022.

Στην ομάδα συμμετείχαν τέσσερις μαθητές με υπεύθυνη την καθηγήτρια κα. Κωνσταντίνα Αποστόλου ΠΕ 02, ενώ το βραβείο δόθηκε από κοινού με το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως της Λεμεσού Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήριά και να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και τους καθηγητές του σχολείου μας που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και έφεραν στην πόλη μας μια πολύ σημαντική και διεθνή διάκριση.
Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Δείχνει το τι μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά μας σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Τα παιδιά μας έχουν όλα τα εφόδια να πετύχουν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο. Όμως, για να το πετύχουν έχουν την ανάγκη σωστής καθοδήγησης. Και τη καθοδήγηση αυτή μπορούν να τους την παρέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε για μια καλύτερη κοινωνία. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των παιδιών, των δασκάλων-καθηγητών και των σχολείων της πόλης μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να «παραδώσουμε» στη χώρα μας τους καλύτερους πολίτες του αύριο».  

Τι είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello di Duino

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello di Duino 2022 διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico, με την υποστήριξη της UNESCO, του Πρίγκηπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino, του Δήμου Duino, της Muggia, της CEI (Central European Initiative), του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας κ.α.

Είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνές επίπεδο και διοργανώνεται κάθε χρόνο επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, απευθύνεται σε νέους μέχρι 30 ετών ενώ υπάρχει και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα για σχολεία.

Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στον διαγωνισμό γίνεται από το 2009 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, (www.hfcworldwide.org/trieste) το οποίο φροντίζει για την αποστολή της προκήρυξης σε σχολεία όλων των βαθμίδων (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου), καθώς και σε πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με την ποίηση.

Το σχολείο της πόλης μας έχει προσκληθεί στην τελετή Απονομής των Βραβείων που θα γίνει στην Τεργέστη της Ιταλίας στις 19 Μαρτίου 2022 στα πλαίσια του φεστιβάλ Ποίησης και Θεάτρου που διοργανώνεται αυτή την εποχή στην Τεργέστη.

 

 

Νεότερη Παλαιότερη