Να μεταφερθεί κοντά στην Αττική Οδό το αμαξοστάσιο προτείνει ο Σύλλογος Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκε στις 28 Φλεβάρη τον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου και ενημερώθηκε από το Σωματείο των εργαζομένων για τα προβλήματά τους. Η εικόνα που αποκτήσαμε από την ενημέρωσή μας είναι τραγική.

Τίποτα στο αμαξοστάσιο του Δήμου δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερα από αυτό που είναι σήμερα.

Συγκεκριμένα :

1. Οι εργαζόμενοι στεγάζονται σε άθλιες, επικίνδυνες, αντιαισθητικές και αυθαίρετες παράγκες.

2. Είναι εντελώς ανεπαρκείς οι κοινόχρηστοι και οι υγειονομικοί χώροι.

3. Μολύνεται το έδαφος και διοχετεύονται λύματα στα όμβρια.

4. Η πρόχειρη μεταφόρτωση των σκουπιδιών της σκούπας  δίπλα στους εργαζόμενους επιβαρύνει  την υγεία τους.  

5. Υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων όπως οδηγοί, κηπουροί και τεχνικοί.

6. Υπάρχει έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας με συνέπεια να εκτίθενται οι εργαζόμενοι σε κινδύνους.  

Οι ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση στον τομέα  της καθαριότητας βαρύνουν τη Δημοτική Αρχή αλλά και τις παλαιότερες. Η ουσιαστική και οριστική λύση έπρεπε να δοθεί από τον Δήμο χθες και όχι να συζητά σήμερα εμβαλωματικές λύσεις.

Ζητάμε την άμεση εξεύρεση λύσης. Το αμαξοστάσιο, οι υγειονομικοί χώροι για το προσωπικό, η μεταφόρτωση, το πράσινο όλες οι δραστηριότητες απαιτούν έναν μεγάλο και ενιαίο χώρο, κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να μην επιβαρύνεται η υγεία ούτε των εργαζομένων αλλά ούτε και των κατοίκων.

Μια περιοχή, όπως η δική μας που έχει επιβαρυνθεί πολλαπλά με υπερτοπικές χρήσεις, δεν μπορεί να δέχεται και τα απορριμματοφόρα! Η πρότασή μας είναι η μεταφορά τους στις παρυφές του Υμηττού, στο σύμπλεγμα των οδικών αρτηριών της Αττικής οδού, όπου έχουν χαθεί τα χαρακτηριστικά του βουνού και του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτό  έχουν κάνει και όλοι οι άλλοι δήμοι που βρίσκονται - σαν την Αγία Παρασκευή - στις παρυφές του Υμηττού.

Προφανώς και θα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όμως, όπως και στους άλλους δήμους ξεπεράστηκαν, έτσι θα ξεπεραστούν και για τον Δήμο μας αν η Δημοτική αρχή το αποφασίσει και το διεκδικήσει.

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Νεότερη Παλαιότερη