Μήνυμα του Γ. Οικονόμου για την Εθνική Επέτειο


Αγαπητοί συνδημότες,

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου γεμίζει κάθε Έλληνα, όπου κι αν βρίσκεται, με αίσθημα περηφάνιας για μια επανάσταση που συμπύκνωσε μέσα της όλη τη δίψα για την ελευθερία του Έθνους.

«Οι Έλληνες ποτέ δεν αισθάνθηκαν σκλάβοι, αλλά αιχμάλωτοι» έγραφε ο Αδαμάντιος Κοραής, τονίζοντας τη σημασία που είχε για αυτούς η αίσθηση της αδούλωτης φρόνησης.

Σε μια περίοδο με διεθνείς πολιτικές και κοινωνικές συγκυρίες, που προμήνυαν την αποτυχία κάθε επαναστατικής κίνησης, η εθνική εξέγερση των προγόνων μας κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Με όπλα την πίστη τους και την ψυχή τους, “της καρδιάς το πύρωμα”, οι επαναστάτες του ’21 κατάφεραν να γράψουν μία λαμπρή σελίδα στην Παγκόσμια Ιστορία και να γίνουν υποδείγματα λεβεντιάς, αγωνιστικότητας και τόλμης.

Η φετινή επέτειος των 201 χρόνων της εθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, ταυτόχρονα με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, μας βρίσκει σήμερα σε συνθήκες εξόδου από μία παρατεταμένη πανδημία. Mε τις απαραίτητες προφυλάξεις, θα μπορέσουμε να αποδώσουμε στους ήρωες την τιμή που τους αρμόζει και στην θεομητορική γιορτή την λειτουργική παράδοση και την ορθόδοξη πνευματικότητα που της αναλογεί.

Αυτή η ημέρα μας διδάσκει ότι μπορούμε με αγωνιστικότητα, πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Αποτελεί ηθική μας υποχρέωση να διαφυλάττουμε καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία, το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας, αφοσιωμένοι στην ιερή παρακαταθήκη που μας άφησαν οι ήρωες πρόγονοί μας. Αυτή η πεποίθηση, που την έχουν όλοι οι Έλληνες, χωρίς καμία πολιτική διάκριση, είναι το μεγάλο μας εθνικό κεκτημένο.

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821
Χρόνια πολλά σε όλους.


Γιώργος Οικονόμου
Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.
Επίτιμος Δ/ντης Υποδομών Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

Νεότερη Παλαιότερη