Δικαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο - Εκσυγχρονίζεται ο δημοτικός στόλος οχημάτων & μηχανημάτων


Το ΣΤ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από έλεγχο νομιμότητας, με την με αριθμ. 27/2022 Πράξη του, ενέκρινε ως νόμιμη την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια 2  νέων απορριμματοφόρων, 16 κυβ. μέτρων, από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Τα απορριμματοφόρα, μαζί με άλλα 13 οχήματα-μηχανήματα (1 απορριμματοφόρο 23 κυβ. μέτρων, 1 σάρωθρο, 1 πλυντήριο κάδων, 1 υδροφόρα, 2 μηχανήματα JCB και 7 οχήματα γενικής χρήσης 4Χ4), τα προμηθεύεται ο Δήμος, μετά από διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή το 2020, για την ανανέωση του γερασμένου στόλου του. Την προμήθεια αυτή είχαν καταψηφίσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται και η μελέτη για την αγορά 2  νέων Bobcat.

Ο ίδιος διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί το έτος 2013, με δικό μας έγκαιρο προγραμματισμό, έχοντας διαβλέψει από τότε τις ανάγκες της πόλης, όταν πάλι ασκούσαμε τη διοίκηση του Δήμου. Ο διαγωνισμός εκείνος, είχε ακυρωθεί από τον τέως Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, το 2015, με αποτέλεσμα ο Δήμος να στερηθεί για μια 6ετία αυτά τα πολύτιμα οχήματα για τις Υπηρεσίες του Δήμου (Πολιτική Προστασία, Υπηρεσία Πρασίνου, Διεύθυνση Καθαριότητας).

Οχήματα και μηχανήματα που αν τα είχαμε, στις διάφορες δύσκολες συγκυρίες, δε θα χρειαζόταν να προβαίνουμε σε εκμισθώσεις ιδιωτικών.

Και πάλι οι «γνωστός-άγνωστος», που αρνείται να κάνει παραγωγική αντιπολίτευση, προσπάθησε, στο παρασκήνιο και στο όνομα της δήθεν «νομιμότητας» (την οποία χρησιμοποιεί ως πρόφαση, σαν άλλος «επιθεωρητής Ιαβέρης»), να σταματήσει κάτι απαραίτητο και πολύ χρήσιμο για την πόλη. Για άλλη μια φορά, δεν το κατάφερε, αλλά καθυστέρησε πολύ την διαδικασία προμήθειας. Απορούμε με την εμμονή και την επιμονή του σε βάρος της πόλης, για την οποία είναι πλέον ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Υ.Γ. 1: Θα έχει την παρρησία, τώρα που δεν έγινε το «γινάτι» του, να φανερωθεί και να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες;

Υ.Γ. 2: Αντιλαμβάνονται τα σοβαρά στελέχη του ότι, με την  ανοχή τους στις απαράδεκτες ενέργειές του, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν συμμέτοχοι; Ακούγεται ότι θα επιχειρήσει να μπλοκάρει και το κολυμβητήριο. Θα σιωπήσουν και σε αυτό;


Δημοτική παράταξη

 «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»


 

Νεότερη Παλαιότερη