Κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων στη μαζική συγκέντρωση το Σάββατο 26/02 στο Σύνταγμα


Σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν

Προσχολική Αγωγή για όλους!


Στις 26 Φεβρουαρίου εκατοντάδες φορείς, σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι γονέων από όλοι την Αττική δίνουν ένα μεγάλο ραντεβού. Ένα ραντεβού που σαν ντόμινο από χώρο σε χώρο, μέρα με την μέρα, μεγαλώνει από συμμετοχές.

Όλοι μαζί δίνουν το παρών, γιατί η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από την πανδημία, οι κίνδυνοι από καιρικά φαινόμενα κλπ, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με αγανάκτηση. Την ανοχή μας την εκλαμβάνουν και ως αποδοχή. Πρέπει να βγούμε μπροστά, όλοι μαζί να δείξουμε την αντίθεση μας.

Ως σύλλογος σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους φορείς γιατί οι ανάγκες μας σε υγεία, παιδεία, προστασία του οικογενειακού εισοδήματος είναι κοινές, γιατί οι διεκδικήσεις μας έχουν κοινό αποδέκτη.

Ως σύλλογος γονέων των παιδικών σταθμών σας καλούμε να συμμετέχουμε και εμείς το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα.

Μαζί με τα αιτήματα μας ως εργαζόμενοι να αναδείξουμε και τα αιτήματα μας ως γονείς. Βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών μας, δεν μπορούμε να πάμε πίσω από την ανάγκη για σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή διεκδικώντας :

- Νέους παιδικούς σταθμούς για να βρίσκουν θέση όλα τα παιδιά, καθώς είναι λιγότεροι από τις ανάγκες που υπάρχουν στο δήμο μας με εκατοντάδες παιδιά να μένουν εκτός κάθε χρόνο και τους  γονείς να χρυσοπληρώνουν ιδιωτικούς σταθμούς,

- Το κράτος να αναλάβει τη δική του ευθύνη, να χρηματοδοτεί το δήμο ώστε να διασφαλίζεται η σωστή, με επιστημονικούς όρους, λειτουργία των παιδικών σταθμών. Να μπει τέρμα στην υποχρηματοδότηση, τα τροφεία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα, τα παλαιά κακοσυντηρημένα  κτίρια,

- Μόνιμη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, παιδαγωγικού, επιστημονικού, διοικητικού, καθαριότητας και βοηθητικού. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων- τέρμα πια στους συμβασιούχους  που ανακυκλώνονται κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν για το εάν και που θα δουλέψουν, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην ποιότητα του έργου τους,

- Ενισχυμένα μέτρα απέναντι στην πανδημία για την ασφαλή λειτουργία των σταθμών. Με δωρεάν διαγνωστικά τεστ και με ευθύνη του Δήμου σε παιδιά, εκπαιδευτικούς μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε ένα τμήμα,

- Αναβάθμιση του παιδαγωγικού περιεχομένου, με αναβαθμισμένο επιστημονικό πρόγραμμα, μείωση της αναλογίας παιδιών/παιδαγωγών, σύγχρονα κτίρια που να υποστηρίζουν την καθημερινότητα με επιστημονικούς όρους.

ΤΟ ΔΣ 

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

ΤΩΝ 

ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Email: syllogosgoneonps@gmail.com

Νεότερη Παλαιότερη