Νέα Αρχή: "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" (λαϊκή παροιμία)

Πολλές ανοησίες, διαστρεβλώσεις και χαρακτηρισμούς ακούμε τώρα τελευταία από την δημοτική αρχή και την παράταξη του δημάρχου. Ευτυχώς που υπάρχουν τα βίντεο και τα πρακτικά που αποδεικνύουν τι είπε ο καθένας. π.χ. για τα πεζοδρόμια που είναι σε κακά χάλια και ο δήμαρχος αρνείται να τα επισκευάσει γιατί ισχυρίζεται ότι πρέπει να τα φτιάξουν οι δημότες!!! 

Είναι προφανές ότι "ζορίζονται" και έχασαν την ψυχραιμία τους. Γιατί από τη μία  ο δήμαρχος καλούσε σε κάθε συνεδρίαση τον επικεφαλής της Νέας Αρχής να πάει στον "εισαγγελέα και στην Κατεχάκη" αλλιώς θα τον καταγγείλει για συκοφάντη και από την άλλη τώρα, του αποδίδει τον τίτλο "του γενικού εισαγγελέα της πόλης" γιατί " ξημεροβραδιάζεται σε "διάφορες Αρχές".


Επειδή είναι σε πανικό και προσπαθεί να απαξιώσει τα πάντα τον ενημερώνουμε ότι:
1.Οι "διάφορες Αρχές" είναι
οι αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές που λειτουργούν στις δημοκρατίες..
2. Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις απευθύνεται και δεν "ξημεροβραδιάζεται" σε ανεξάρτητες αρχές, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην δικαιοσύνη ενδεχομένως αν χρειαστεί, ανάλογα με την βαρύτητα του θέματος.
3. Για όλα τα ζητήματα έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή,
προσπαθώντας με δημόσιο διάλογο και θέσεις, να διασφαλίσει την νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον,  εισπράττοντας απειλές και λοιδορία ότι είναι "συκοφάντης".
4. Χαρακτηριστική περίπτωση παρέμβασής του, είναι το έργο του διώροφου παιδικού σταθμού στο Ο.Τ. 328 όπου η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σας έδωσε ηχηρή απάντηση, απέτρεψε τα χειρότερα και δεν αποδέχθηκε την έλλειψη ανταγωνισμού. Σιωπάτε φυσικά για άλλη μια φορά, αλλά θα εκδώσουμε εμείς ανακοίνωση για να ενημερωθεί η πόλη.
5.
Οι καθυστερήσεις είναι αποτέλεσμα της δικής σας ανεπάρκειας γιατί κανείς δεν σας εμπόδισε σε τίποτε, εκτός και αν θεωρείτε τους προβλεπόμενους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών, αρχών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εμπόδια στο "θεάρεστο έργο" σας των απευθείας αναθέσεων και των διαγωνισμών του ενός. 
6. Πρέπει να συμβιβαστείτε με τον
θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης που είναι να ασκεί κριτική και να σας ελέγχει, άσχετα αν αυτό σας ενοχλεί και δεν ταιριάζει με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό που σας διακρίνει.
7. Τα στελέχη της Νέας Αρχής θα συνεχίσουν με συνέπεια να υπηρετούν από την θεσμική θέση που τους τοποθέτησε η ψήφος των δημοτών,
επιδιώκοντας και απαιτώντας την διαφάνεια, την χρηστή διοίκηση και την τήρηση των νόμων.
Και μια ερώτηση στον δήμαρχο:
Από πότε το συμφέρον της πόλης ταυτίζεται με την κατασπατάληση,  τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις (και μάλιστα σε εταιρείες εκτός Αγίας Παρασκευής) και με τους διαγωνισμούς του ενός με ανύπαρκτες εκπτώσεις;

Θα κλείσουμε με ένα απόσπασμα από το Πολιτικό ημερολόγιο του Γιώργου Σεφέρη:
«…Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στην σημερινή  Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις...Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν την ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί που δεν ξέρουν αλλά που αξίζουν, που σε φωνάζουν.» 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη