Νίκος Ζόμπολας: Διαβούλευση θέλει η αντιπολίτευση αλλά δεν προσέρχεται στις διαπαραταξιακές

Ως Αντιδήμαρχος Νεολαίας, έχω προκρίνει από το 2019 και μάλιστα δημόσια στο ΔΣ, τις διαπαραταξιακές διαβουλεύσεις, τις οποίες είχα ως εμπειρία στην ενασχόληση μου στον δήμο Αθηναίων το 2014-2017. Μάλιστα στον δήμο Αθηναίων πολλά θέματα φτάνουν στο δημοτικό συμβούλιο, «έτοιμα» προς ψήφιση προερχόμενα από διαπαραταξιακές διαβουλεύσεις.

Ξεκίνησα λοιπόν, από το 2020, με διαπαραταξιακές για το ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, στο οποίο προσήλθαν δύο παρατάξεις, εν συνεχεία δεν έκαναν προτάσεις και στο τέλος καταψήφισαν μάλιστα την πρόταση στο ΔΣ (!!). Συνέχισα με την ΚΑΡΤΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ, χωρίς προτάσεις πάλι από την αντιπολίτευση, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ που δεν είχαμε καμία συμμετοχή από την αντιπολίτευση, ούτε καν στην ίδια την εκδήλωση. Στις πολυάριθμες δράσεις της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ δεν έχει προσέλθει ποτέ κανένας!!

Τελευταίο κρούσμα, η πρόσκληση μου για διαπαραταξιακή ενημέρωση για το πρωτότυπο για τον δήμο μας αλλά και πανελλαδικά, ΚΟΜΒΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ. Δεν προσήλθε ούτε μία παράταξη στην συζήτηση (!!).

Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε την αντιπολίτευση να συμμετέχει σε σχετικές διαδικασίες, είναι θεμιτή η απουσία της, αλλά δεν είναι θεμιτή η ψευδής σπέκουλα ότι επιθυμούν συναίνεση και διαβούλευση. Να θυμίσω τις πολυάριθμες αποχωρήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης από συνεδριάσεις του ΔΣ, από την κορυφαία δηλαδή δημοκρατική διαδικασία της πόλης μας.

Είναι ευνόητο, ότι θα συνεχίσω, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, να επιδιώκω την συναίνεση, παρά την μέχρι τώρα συμπεριφορά της αντιπολίτευσης.


ΝΙΚΟΣ ΖΟΜΠΟΛΑΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Νεότερη Παλαιότερη