Γ. Μυλωνάκης: Με τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό μειοψηφίας προχωρά η Αγία Παρασκευή στο 2022

Η ανάγκη να Αλλάξουμε την πόλη γίνεται ολοένα και εντονότερη

Με τις ψήφους μόνο της διοίκησης του δημάρχου Β. Ζορμπά (καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης) εγκρίθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το έτος 2022. Έτσι, με μόλις 11 ψήφους σε σύνολο 33 δημοτικών συμβούλων ο κ. Ζορμπάς θα κληθεί για άλλη μια χρονιά να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου!

Η συνεδρίαση, με ευθύνη κυρίως του κ. Ζορμπά, μετατράπηκε και αυτή τη φορά σε... αρένα προσωπικών αντιπαραθέσεων, μόνο και μόνο για να κερδηθούν οι εντυπώσεις. Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» έμεινε έξω από αυτόν τον άνευ ουσίας καβγά, εξηγώντας νηφάλια τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Και αυτοί οι λόγοι έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι το φετινό τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός που το συνοδεύει αποκαλύπτουν ότι η διοίκηση Ζορμπά δεν έχει κανένα όραμα για την Αγία Παρασκευή και το μόνο που την απασχολεί είναι να... γεμίζουν όπως-όπως οι κωδικοί και να βγαίνουν τα νούμερα.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε:

«Δυστυχώς και φέτος η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής εξαντλήθηκε σε προσωπικές κόντρες και ανταλλαγή απαξιωτικών σχολίων μεταξύ του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Πίσω από όλα αυτά προσπάθησε να κρύψει ο δήμαρχος το γεγονός ότι η εισήγηση που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μια αντιγραφή της περσινής, χωρίς ούτε ένα έργο που να μας δείχνει το όραμα που έχει για την Αγία Παρασκευή του αύριο, χωρίς ούτε μία παρέμβαση που να αποδεικνύει ότι έχει αντιληφθεί τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.

Όπως ήταν επόμενο, καταψηφίσαμε και το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Μια πράξη που αποτέλεσε κυρίως την έκφραση μιας πολιτικής διαμαρτυρίας κατά του κ. Ζορμπά, ο οποίος συνεχίζει τον μοναχικό δρόμο του, αγνοώντας επιδεικτικά τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και διοικώντας τον Δήμο σαν να είχε την πλειοψηφία. Και το κάνει αυτό χάρη στα "τερατουργήματα" που νομοθετήθηκαν για να αλλοιώσουν της ουσία του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής.

Όμως, ο χρόνος περνά και σε λίγο καιρό οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής θα ζητήσουν τον... λογαριασμό από τη διοίκηση του κ. Ζορμπά. Και τότε ο δήμαρχος θα πρέπει να τους δείξει όχι κωδικούς και νούμερα, αλλά πραγματικά έργα.

Το κακό είναι ότι η Αγία Παρασκευή μπήκε ήδη στον τρίτο χρόνο μιας ακόμα χαμένης τετραετίας. Η πόλη μας, αντί να χτίζει εκείνες τις υποδομές που έχει ανάγκη και θα τη μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, γίνεται έρμαιο πολιτικών φιλοδοξιών και φθηνών αντιπαραθέσεων. Όσο περνά ο καιρός, η  ανάγκη να Αλλάξουμε την πόλη γίνεται ολοένα και εντονότερη».





Νεότερη Παλαιότερη