Νέα Αρχή: Προϋπολογισμός 2022. Μια από τα ίδια


Σοβαρότατες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που παραβίασαν την νομιμότητα, αποκλείοντας χθες την συζήτηση της εναλλακτικής μας πρότασης, για να ψηφιστεί η πρότασή τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2022. Ο Νόμος και η σχετική εγκύκλιος είναι σαφής και τα δίνουμε στην δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση οι εναλλακτικές προτάσεις, ακόμη και αν εγείρονται θέματα νομιμότητας ή πληρότητας, συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπερψηφιστούν αποφασίζει ο Ελεγκτής Νομιμότητας (ΥΠ.ΕΣ. εγκ. 108/72349/16-10-2019).

Ήταν ο μοναδικός τρόπος να περάσει η πρότασή της μειοψηφικής δημοτικής αρχής, που έδειξε για άλλη μία φορά την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της, αρνούμενη να αναμετρηθεί και να αντιμετωπίσει τις δημοκρατικές διαδικασίες της ψήφισης. Είδαμε μία απ τα ίδια. Ένα τεχνικό πρόγραμμα του 2022 οπισθοβαρές, προσαρμοσμένο στην εκλογική μάχη του 2023, με εικονικές και εξωπραγματικές εγγραφές για τα επόμενα χρόνια, με πιστώσεις που δεν υπάρχουν, ενώ ο απολογισμός και η απορροφητικότητα για το αντίστοιχο Πρόγραμμα του 2021 δεν εγγίζει ούτε το 30%!!! Δεν υπάρχει κανένας αναπτυξιακός χαρακτήρας, καμία προοπτική και είναι σίγουρο ότι ο Δήμος συνεχίζει την πτωτική του πορεία βουλιάζοντας σε αδιέξοδα από τα πολλαπλά προβλήματα.
     

Αυτό που βλέπουμε να κυριαρχεί στον προϋπολογισμό είναι η έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, η προχειρότητα, οι σκοπιμότητες και φυσικά οι πλασματικές  εγγραφές για την μάχη των εντυπώσεων. Το κολυμβητήριο, η πλατεία Αη Γιάννη και ο βρεφονηπιακός σταθμός με διαφορετικές εγγραφές από το ψηφισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής!!! Το προπονητήριο που από κοινού εντάχθηκε μετά από πρότασή μας, με λάθος προϋπολογισμό και με μηδενισμό της μελέτης. Προσπαθούν χοντροκομμένα τα 1.000 και τα  5.000 ευρώ της Περιφέρειας για το 2022 να τα εμφανίσουν εκατομμύρια. Ζορμπάς «Χουντίνι» και δημοτική αρχή με εικόνα τσίρκου. Κάποιοι στον ρόλο τους να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και άλλοι στον άχαρο ρόλο του σιωπηλού κομπάρσου.
    
Μάταια οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης  ζητούσαν να συζητηθούν οι  προτάσεις τους, οι οποίες είναι προς το συμφέρον του Δήμου και διορθώνουν την πρόταση της δημοτικής αρχής σε κάποια σημεία που δεν αποτυπώθηκαν σωστά οι εγγραφές, ή περιορίστηκαν, ή μηδενίστηκαν.   Η περιφρονητική  στάση του δημάρχου, οι υβριστικές του αντιδράσεις (αποκάλεσε βλακώδεις τις προτάσεις της αντιπολίτευσης) και οι προσωπικές επιθέσεις πυροδότησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, ατελέσφορη και μίλια μακριά από κάθε πιθανότητα συναίνεσης.

Εκείνο όμως που είναι προφανές και το κατάφεραν πράγματι, είναι το ότι απουσιάζουν από την σκέψη τους και τον σχεδιασμό, σημαντικές προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις του Δημάρχου έχουν ξεχαστεί και πέρασαν σε τελευταία προτεραιότητα.  Αναφερόμαστε σε σοβαρές υποδομές που αφορούν στην διαχείριση στερεών αποβλήτων και στην καθαριότητα, στο Πράσινο Σημείο, στην ανακύκλωση, στην ψηφιακή πόλη, στην στάθμευση, στην εξυπηρέτηση του δημότη, στην κοινωνική πολιτική, στην σχολική στέγη, στην βαδισιμότητα, στο περιβάλλον, σε δράσεις για τη νεολαία, στο Πράσινο, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, στην σχολική στέγη, στο ενεργειακό αποτύπωμα, στις αναγκαίες υποδομές, στον αθλητισμό, στους Συλλόγους, στο ΟΤ.118, στην αγορά, στην πολιτική προστασία και πολλά άλλα που περιλαμβάνονται μόνο στα προεκλογικά τους φυλλάδια.

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα μείνουμε αδρανείς απέναντι σε τέτοιες αλαζονικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που μας προσβάλλουν όλους, αλλά κυρίως υπονομεύουν το συμφέρον της πόλης μας.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη