Συνάντηση του Φυσάει Κόντρα με την ΕΝΕΒΑΠ

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 το Φυσάει Κόντρα Αγίας Παρασκευής με την ΕΝΕΒΑΠ (Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από το Φυσάει Κόντρα:
 
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της δημοτικής μας παράταξης με εκπροσώπους το δημοτικό μας σύμβουλο Αντωνίου Παναγιώτη και το Μάκη Καρατζά με τη νέα διοίκηση της ΕΝΕΒΑΠ εκ μέρους της οποίας παρευρέθηκαν ο νέος πρόεδρος Μάκης Τάρλας και η αντιπρόεδρος Γιούλη Γεωργοπούλου.

Η συζήτηση ήταν πλούσια, σε πολύ φιλικό κλίμα και τα σημεία συμφωνίας και συναντίληψης πολλά πέρα βέβαια της μείωσης τελών στα μικρά μαγαζιά μέχρι 150 τμ σαν ανάσα εν μέσω πανδημίας, την οποία στηρίξαμε. Δύο από αυτά θεωρούμε ότι είναι τα σπουδαιότερα.
 
Πρώτον εντοπίστηκε η ανάγκη δημιουργίας δημοτικής συγκοινωνίας που θα αναζωογονήσει την πόλη μας, θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους, τη διασκέδαση της νεολαίας και θα συνδέσει τις επιμέρους περιοχές του Δήμου μεταξύ τους αλλά και τις πιο απομακρυσμένες γειτονιές με τους σταθμούς μετρό.
 
Δεύτερον ενημερωθήκαμε ότι η Περιφέρεια Αττικής για ορισμένα μαγαζιά (φούρνοι, κρεοπωλεία, μανάβικα) απέστειλε πρόταση προκειμένου να ανοίγουν τις Κυριακές. Η διαδικασία προβλέπει συνεργασία των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και του Δήμου προκειμένου να παρθεί απόφαση. Η παραπάνω κίνηση έρχεται να προστεθεί στη βούληση της κυβέρνησης να κλείσει τις αγορές χωρίς μεσάζοντες που τουλάχιστον στο Δήμο μας πραγματοποιούνται ορισμένες Κυριακές μέσα στο χρόνο. Η ΕΝΕΒΑΠ πάντως από τη μεριά της σεβόμενη την κατεκτημένη Κυριακή-αργία σκοπεύει να αντιταχθεί. 
 
Εμείς συμφωνούμε απόλυτα και θεωρούμε ότι σε μια εποχή ζούγκλας για τα εργασιακά δικαιώματα με ψηφισμένο το Νόμο Χατζηδάκη, ένα τέτοιο μέτρο είναι ακόμα πιο καταστροφικό. Σκεφτόμαστε σαν εργαζόμενοι/ες κι όχι σαν καταναλωτές!
 
Καλούμε τη διοίκηση Ζορμπά-μολονότι στοιχισμένη με τις πολιτικές της ΝΔ-να μη δώσει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο!
Νεότερη Παλαιότερη