Η θέση των παρατάξεων μετά την καταψήφιση του θέματος για την κατασκευή μπαλονιού στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής


 


ΝΑΙ το πρωΐ, ΟΧΙ το βράδυ

Πώς γίνεται να συμφωνούν όλοι της αντιπολίτευσης, για την ανάγκη κατασκευής κλειστού προπονητηρίου και στο τέλος να ψηφίζουν «ΟΧΙ»;

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την κάλυψη των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ του 3ου Λυκείου με ειδική κατασκευή τύπου «μπαλόνι», κατέληξε σε φαρσοκωμωδία εκ μέρους της αντιπολίτευσης και σε τραγωδία για το σχολείο αλλά και την πόλη συνολικά. Η  εισήγηση που καταθέσαμε, κατ΄αρχήν χωροθέτησης, θα μετέτρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα ανοιχτά γήπεδα σε κλειστό γυμναστήριο.

Από την ενέργεια αυτή, θα υπήρχε όφελος για όλους:

Πρώτον, για τα παιδιά του ίδιου του σχολείου. Γιατί θα ήταν το πρώτο σχολείο στην πόλη μας που θα αποκτούσε κλιματιζόμενο κλειστό γυμναστήριο που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιούν τόσο κατά τις διδακτικές ώρες όσο και τις απογευματινές.

Δεύτερον, θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΔΑΠ για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του.

Και τρίτον, θα μπορούσαν να το  χρησιμοποιήσουν τα παιδιά των αθλητικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης, που και αυτά είναι παιδιά κατοίκων της πόλης μας.

Επίσης σε αντίθεση με τα δύο κλειστά γυμναστήρια που τις πρωινές ώρες είναι άδεια, αυτό θα ήταν γεμάτο ζωή και παιδιά που θα μπορούσαν να αθληθούν ανεξαρτήτως των πιθανών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η πρότασή μας καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκτός από την παράταξη «Αλλάζουμε» του κ. Γιάννη Μυλωνάκη ο οποίος προτίμησε να φυγομαχήσει αποχωρώντας, προφανώς γιατί ήθελε να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Η δικαιολογία των περισσότερων (Σταθόπουλος, Οικονόμου) ήταν ότι δήθεν «δεν το γνώριζαν», «δεν είχε γίνει διαβούλευση» με τον τοπικό σύλλογο και άλλους συλλόγους, κάποιοι επιτέθηκαν και στους  «κακούς» αθλητικούς συλλόγους και τα παιδιά τους, και γενικά εφεύρισκαν λόγους  που μόνο σκοπό έχουν να παραπέμψουν το θέμα στις καλένδες.

Τόσο ο κ. Σταθόπουλος όσο και οι κ.κ. Μυλωνάκης και Οικονόμου, έχουν ταχθεί κατά καιρούς υπέρ της κατασκευής κλειστού προπονητηρίου. Έχουν ψηφίσει και τον Προϋπολογισμό του 2021, στον οποίο περιλαμβάνεται. Και στις συζητήσεις τους με τη Δημοτική Αρχή, τελευταία, ήταν θετικοί.

Πώς δεν το γνώριζαν λοιπόν;!

Οι δυο πρώτοι βέβαια, αν και έχουν ασκήσει διοίκηση στο Δήμο, επί θητείας τους δεν πρόσθεσαν στις αθλητικές υποδομές του Δήμου ούτε ένα λιθαράκι. Ο πρώτος διοίκησε σε εποχή «παχιών αγελάδων», που όμως δεν είδαμε στην Αγία Παρασκευή ενώ ο δεύτερος είχε τη μεγαλύτερη συνεχή δημαρχιακή θητεία με φιλική κυβέρνηση και Περιφέρεια. Ο τρίτος, διατέλεσε και πρόεδρος αθλητικού συλλόγου (επί προεδρίας του οποίου έπεσε κατηγορία) και τότε το ζητούσε με επιμονή. Τώρα τάχθηκαν ενάντιοι, γιατί σκοπός τους είναι να μην προχωρήσει τίποτε στην πόλη. Ας τους κρίνουν οι πολίτες.

  Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της

Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

 

-------------------------------------------------------------------

 


Απερρίφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο
η επιδίωξη Ζορμπά για μπαλόνι στο 3ο Λύκειο 

Δημοτική αρχή χωρίς σχέδιο και στον αθλητισμό

Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις απέρριψαν το σχέδιο Ζορμπά – Σάρκουλα - Λέκκα για τοποθέτηση «μπαλονιού» (φωτογραφία από αντίστοιχο στο Λόφο Τσακού) στο προαύλιο του 3ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής (Δερβενακίων και Χρυσοστόμου Σμύρνης) απέναντι από τον Ναό Αγ. Δημήτριου στο Κοντόπευκο.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου χωρίς καμία ενημέρωση του Διευθυντή, των καθηγητών και των μαθητών του Σχολείου, των κατοίκων της περιοχής, του Συλλόγου Γονέων, του Συλλόγου Κοντόπευκου, αλλά ούτε και των Παρατάξεων, με απαράδεκτη εισήγηση της τελευταίας στιγμής και απορρίφθηκε με ψήφους 17-11.

Το «μπαλόνι» είναι ελαστικός θόλος, που έχει μηχανοστάσιο με κομπρεσέρ για να κρατά το όλο σύστημα επαρκώς «φουσκωμένο», εγκαταστάσεις κλιματισμού και τουαλέτες.

Η επιδίωξη της αρχής Ζορμπά ήταν να το τοποθετήσουν, έναντι 500.000€ περίπου, σε εμβαδόν 1200 τ.μ., δηλαδή στο 60% του αύλειου χώρου του Σχολείου στη θέση των σημερινών δυο ανοιχτών μπάσκετ του Σχολείου (η δεύτερη φωτογραφία είναι των μπάσκετ μετά την ανακατασκευή που δημοπράτησε η Δημοτική αρχή Σταθόπουλου).

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΝΙΚΗΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ» πρότειναν εναλλακτικές θέσεις αλλά και μορφή μπαλονιού - θόλου πολύ λιγότερου κόστους. Οι ίδιοι περιέγραψαν όσα έγιναν επί Δημαρχίας Σταθόπουλου στα γήπεδα της πόλης (ανακατασκευή δαπέδων στα δυο κλειστά γυμναστήρια, ανακατασκευή δυο ανοιχτών μπάσκετ, όπως και γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε Δημοτικά Σχολεία, ανάπλαση όλων των γηπέδων στα Λύκεια, ένταξη και χρηματοδότηση ανάπλασης αθλητικών χώρων στο Πάρκο «Σταύρος ΚΩΤΣΗΣ» κ.α.), έναντι της σημερινής απόλυτης απραξίας.

Στα αξιοσημείωτα της Συνεδρίασης ήταν οι απαράδεκτες και προσβλητικές εκφράσεις του Δημάρχου και δυο Αντιδημάρχων, όπως και η σαφής αδυναμία να απαντηθούν ερωτήσεις για το τι σχεδιάζουν για το Αθλητικό κέντρο Πευκακίων, όπως και για το Πάρκο «Σταύρος ΚΩΤΣΗΣ».

ΥΓ: Νέος νόμος επιτρέπει, εύκολα πλέον με άδεια μικρής κλίμακας, εγκατάσταση «θόλων - μπαλονιών», κάτι που δεν ίσχυε στην θητεία της δικής μας Δημοτικής αρχής.

  Γιάννης Σταθόπουλος

Επικεφαλής της

Aνεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής» 

 

 -------------------------------------------------------------------

 


 Στο έλεος της αλαζονείας η πόλη και ο αθλητισμός

 
Για άλλη μια φορά, η χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο απέδειξε την ανικανότητα της δημοτικής αρχής στην διαχείριση και στον  προγραμματισμό αναγκαίων έργων για την πόλη μας. Το θέμα της ανέγερσης ενός θόλου – μπαλονιού στον προαύλιο χώρο του 3ου λυκείου για τις ανάγκες της άθλησης, έφερε σύσσωμη την αντιπολίτευση αντίθετη στην  προχειρότητα μιας εισήγησης χωρίς στοιχεία που έφθασε την τελευταία στιγμή (8 Δεκ. 11.05) !!!

Αυτή η αντίθεση, αλλά και η πρόταση να αποσυρθεί το θέμα για να γίνει η απαιτούμενη διαβούλευση με τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς, τους συλλόγους και την σχολική κοινότητα, εξόργισε τον Δήμαρχο, τον έφερε άλλη μια φορά εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να εξαπολύει ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις και να κατηγορεί τους αντιπολιτευόμενους ότι δεν θέλουν (!) να προχωρήσει ο Δήμος μας σε μεγαλεπήβολα σχέδια. Το bullying, ως γνωστή πια μορφή άμυνας του κ. Ζορμπά, δεν έλειψε. Τον συνόδευσαν αυτή τη φορά, ευτυχώς ελάχιστοι, οι γνωστοί «πολιτικοί γενίτσαροι» που με τις ανοησίες και τις παρεμβάσεις τους προσπάθησαν να μετατρέψουν την τηλεδιάσκεψη σε αρένα.  Όσοι παρακολούθησαν το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατανόησαν  το επίπεδο του πολιτικού τους λόγου και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους για το ποιος δυναμιτίζει το κλίμα.

Η αντιπολίτευση είχε προτάσεις και δεν είναι η πρώτη φορά που τις διατυπώνει,  για δημιουργία  χώρων άθλησης  σε άλλα σημεία και με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές. Προτάσεις που είναι καλό να τις γνωρίζουν οι πολίτες, σε μια πόλη που ο αθλητισμός χωλαίνει και ασφυκτιά από την έλλειψη αθλητικών υποδομών. Στην ερώτηση του επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή αν ακυρώθηκε η κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 δεν δόθηκε καμία απάντηση!!! Ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο. Κανένας σεβασμός στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Είναι επιτακτική ανάγκη επομένως και το ζητούν πλέον όλοι, να γίνει  άμεσα μία μεγάλη συζήτηση στην πόλη μας για τον αθλητισμό και τις προτεραιότητες στις βασικές αθλητικές υποδομές.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής, που προσπάθησαν κάποιοι ανεπιτυχώς να διατυπώσουν κατά την συνεδρίαση, γιατί η εισήγηση δεν περιείχε τίποτε, ήταν τόσο πρόχειρη, με κενά, παραλείψεις και ερωτηματικά, που οδήγησαν όλες τις δημοτικές  παρατάξεις (μία αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του δημάρχου και την έλλειψη διαβούλευσης) στη καταψήφισή της. Ο τοπικός σύλλογος Κοντοπεύκου και η σχολική κοινότητα που δεν προσκλήθηκε στην συνεδρίαση,  διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την όλη μεθόδευση και εξέδωσαν γραπτές ανακοινώσεις.

Ας καταλάβει επιτέλους η δημοτική αρχή ότι για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες υποδομές σε ένα δήμο, που τόσο τις έχει ανάγκη, απαιτείται πολιτική υπευθυνότητα, έγκυρος λόγος, συνεννόηση, σχεδιασμός και λεπτομερής ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων. Όταν όμως απουσιάζει η λογική και όλα τα παραπάνω, πώς μπορεί κάποιος να συμφωνήσει;

Το μόνο που αρχίζει να γίνεται από όλους αντιληπτό, είναι ότι ο δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων, της κατασπατάλησης, και των master plan  δεν ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει συναίνεση για να κάνει έργο, αλλά  για να αποκτήσει  υλικό για τα προεκλογικά του φυλλάδια.  


Γιώργος Οικονόμου

Επικεφαλής  

"Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή"


-------------------------------------------------------------------

 Άλλη μια κακοστημένη παράσταση του κ. Ζορμπά στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Με λύσεις - «μπαλώματα» δεν δημιουργούνται αθλητικές υποδομές κ. δήμαρχε


Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς απέδειξε και κατά τη χθεσινή (8/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η διοίκησή του στερείται και οράματος και σχεδίου για την ανάπτυξη της πόλης. Χωρίς καμία ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων (αθλητικών σωματείων και σχολικής κοινότητας) και αγνοώντας, για άλλη μια φορά, τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις (που ωστόσο έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο), εισήγαγε αιφνιδιαστικά θέμα για την τοποθέτηση θόλου – μπαλονιού στον προαύλιο χώρο του 3ου Λυκείου.

Η εισήγηση που έφερε ήταν κυριολεκτικώς στο... πόδι, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ομολογεί ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση του έργου (μόνο σε ποια τιμή συμφώνησε δεν μας είπε), ενώ αυτό ακόμη δεν είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο! Η δημοτική αρχή αγνόησε μάλιστα επιδεικτικά τις εκκλήσεις, εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, για αναβολή συζήτησης του θέματος, προκειμένου να υπάρξει επαρκής ενημέρωση και διαβούλευση.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι επιδίωξη του δημάρχου ήταν να φέρει το θέμα με τόσο πρόχειρο τρόπο ώστε να καταψηφιστεί από την αντιπολίτευση -όπως και έγινε- προκειμένου να ρίξει σε εκείνην την ευθύνη για τη μη υλοποίηση του έργου. Κάτι που δικαιώνει τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», οι οποίοι αποχώρησαν από τη συζήτηση, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε αυτήν την κακοστημένη παράσταση του κ. Ζορμπά.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μυλωνάκης δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλη μια κακοπαιγμένη παράσταση από τη διοίκηση του κ. Ζορμπά. Ως παράταξη, οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουμε δηλώσει ότι θα στηρίξουμε με υπευθυνότητα κάθε απόφαση που θα έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας στην Αγία Παρασκευή. Ωστόσο, την ίδια στιγμή θα βρισκόμαστε απέναντι σε όσους επιχειρούν να μετατρέψουν το Δημοτικό Συμβούλιο είτε σε αρένα αντιπαραθέσεων, είτε σε διακοσμητικό όργανο επικύρωσης των αποφάσεων της διοίκησης.

Η συζήτηση για την τοποθέτηση θόλου-μπαλονιού στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής φάνηκε εξ αρχής ότι ήταν ακόμη ένα παιχνίδι του δημάρχου με τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που ανάγκασε την παράταξή μας να αποχωρήσει, αρνούμενη να συναινέσει στην υποβάθμιση του Σώματος.

Είναι σαφές ότι ο δήμαρχος δεν διαθέτει κανένα όραμα για το αύριο της πόλης και, κατά συνέπεια, κανένα σχέδιο για την υλοποίηση των έργων υποδομής που είναι απαραίτητα στην Αγία Παρασκευή. Και στον τομέα του αθλητισμού, που τόσες ελλείψεις παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί με λύσεις - "μπαλώματα" να δείξει ότι δήθεν κάνει έργο, ενώ ουσιαστικά το μόνο που επιδιώκει είναι να... περνά ο χρόνος μέχρι τη λήξη της θητείας του, η οποία μάλλον τον βαραίνει πολύ.

Η δημοτική μας παράταξη, από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, άνοιξε τον διάλογο με τους πολίτες για τις αθλητικές υποδομές στην πόλη, καταγράφοντας τις πραγματικές ανάγκες τους. Με βάση αυτές τις ανάγκες έχει καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο επικαιροποιεί διαρκώς, προκειμένου να είναι έτοιμο προς άμεση υλοποίηση όταν ο λαός της Αγίας Παρασκευής μας δώσει την εντολή διοίκησης».

 

Γιάννης Μυλωνάκης

Επικεφαλής

 «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής»

 

 -------------------------------------------------------------------

 

κ. Ζορμπά λίγο έμεινε, η πόλη θα απεμπλακεί από εσάς!


Για ακόμη μια φορά χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας διαδραματίστηκε μια φαρσοκωμωδία με τον γνωστό ενορχηστρωτή Δήμαρχο Ζορμπά και πρωταγωνιστές κάποιους κομπάρσους οι οποίοι είπαν να συστηθούν στην πόλη μας.

Αρχικά και αφού για ένα τετράωρο προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η λύση για να αρχίσει να αναπτύσσεται ο αθλητισμός στην πόλη μας είναι ένα «μπαλόνι» αξίας 500.000€  του οποίου η εισήγηση μας ήρθε 4 ώρες πριν την συνεδρίαση.

Προφανώς η αντιπολίτευση ακούγοντας και την Ένωση Γονέων το αποτρέψαμε και το καταψηφίσαμε.

Στην συνέχεια ο γνωστός υβριστής και μόνιμος αρχηγός των φασαριών εντός Δημοτικού Συμβουλίου άρχισε να ξεστομίζει διαφορά επίθετα προς όλους και με την απίθανη ανοχή της Προέδρου του ΔΣ η οποία άφηνε Δημοτικούς Συμβούλους να βρίζουν και να απαξιώνουν άλλους συναδέλφους.

Προφανώς και το καλοστημένο παιχνίδι σε κάθε συνεδρίαση έχει τον στόχο του.

Ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο κατήφορος της παράταξης του κ.Ζορμπά έχει αντίκτυπο και στην πολη.

Θα τον παρακαλέσω μέχρι το υπόλοιπο της θητείας του να παραμείνει σοβαρός,να σταματήσει να προκαλεί και να βρίζει όποιον του αντιπαρατίθεται με πολιτικό πολιτισμό.

Λίγο έμεινε,θα περάσει.
Η πόλη θα απεμπλακεί το 2023 από την χειρότερη διοίκηση που πέρασε ποτέ από τον Δήμο μας.


Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Επικεφαλής 

"Αγία Παρασκευή Μια γενιά μπροστά"

Νεότερη Παλαιότερη