Λειτουργία ΜΜΜ λόγω εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο

O ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού,  θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή/και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., για το χρονικό διάστημα έως την Πέμπτη 18/11/2021 και ώρα  06:00.

Επιπλέον, την Τετάρτη 17 /11/2021 με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής θα κλείσει στις 15:00 το μεσημέρι και οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός θα κλείσουν στις 16:30 το απόγευμα. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

 

Στάση εργασίας την Πέμπτη

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Πέμπτη (18/11). Η στάση εργασίας θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ εξήγγειλε τη στάση εργασίας, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζομένου που έχασε τη ζωή του. «Ένας ακόμα εργάτης δεν γυρίζει στην οικογένειά του από την εντατικοποίηση της εργασίας, την επιλογή της εργοδοσίας να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε: άμεση απόδοση ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος. Πρόληψη και Συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωση.
 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ επίσης ζητά την απόδοση των ευθυνών, όπως και την κατάργηση των εργολαβικών εταιρειών στους χώρους εργασίας.

 

Νεότερη Παλαιότερη