Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς να αφήσει τους λεονταρισμούς και να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τις ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και του αντιδημάρχου Νεολαίας Ν. Ζόμπολα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής έδωσε ομόφωνα την εντολή στον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά να στηρίξει στο δικαστήριο, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς (ΠΑΙΣΔΑΠ) για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας πολύωρης συνεδρίασης η οποία αποδείχθηκε κόλαφος για τον δήμαρχο, αφού βρέθηκε απομονωμένος ακόμη και από τα μέλη της ίδιας της διοίκησής του. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν ο κ. Ζορμπάς, αφού εκφράστηκε απαξιωτικά για τους εργαζόμενους που παλεύουν για το δικαίωμά τους στην εργασία, απαξίωσε και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας πως θα κάνει ό,τι εκείνος θέλει στο δικαστήριο και δεν δεσμεύεται από καμία απόφαση του ανώτερου οργάνου διαβούλευσης στον Δήμο!

Σχολιάζοντας τη στάση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε:

«Το να στηρίξει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής το αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις συγκεκριμένες δομές, όπως κάνουν ήδη για πάνω από 10 χρόνια, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Όχι όμως για τον κ. Ζορμπά. Έτσι, την ώρα που οι Δήμοι σε όλη τη χώρα μαστίζονται από την έλλειψη προσωπικού, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων του δικού του Δήμου, θεωρώντας τους περιττούς και προσβάλλοντάς τους, λέγοντας ότι θέλουν να "τρουπώσουν" σε μία δημόσια θέση.

Ευτυχώς, οι "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ", μαζί με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποφεύγοντας το μονίμως προκλητικό ύφος του δημάρχου, αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό, με ομόφωνη απόφασή μας, εξουσιοδοτήσαμε τον κ. Ζορμπά να συνομολογήσει στην αγωγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Ζορμπάς είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να λογοδοτήσει στους εργαζόμενους, τους γονείς της πόλης και στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας».

Νεότερη Παλαιότερη