Συνάντηση της «Νίκης των πολιτών» με την ΕΝΕΒΑΠ

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» συναντήθηκε, πριν λίγες μέρες, με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής - ΕΝΕΒΑΠ και συζήτησαν τα κρίσιμα προβλήματα του κλάδου των επαγγελματιών στο Δήμο μας.

Η ομάδα της «ΝΙΚΗΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ» αποτελείτο από τους Γ. Σταθόπουλο πρ. Δήμαρχο, Π. Γκόνη πρ. Αντιδήμαρχο - Δημοτικό Σύμβουλο, Μαργαρίτα Δημητρίου - Καβρουδάκη Δημοτικό Σύμβουλο-πρ. Πρόεδρο ΠΑΙΣΔΑΠ, Θανάση Φαλούκα πρ. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Νικολέττα Λαΐου επαγγελματία και Βασίλη Τραυλό.

Εκ μέρους της ΕΝΕΒΑΠ συμμετείχαν οι Μάκης Τάρλας Πρόεδρος, Γιούλη Γεωργοπούλου Αντιπρόεδρος, Αλέκα Ζιώγα Γραμματέας και Πάνος Ζαρογιάννης μέλος ΔΣ.

Κομβικό θέμα της συνάντησης ήταν η αναγκαιότητα στήριξης της αγοράς στον Δήμο μας αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της Ένωσης.

Ενημερώσαμε τους αντιπροσώπους της Ένωσης για την πρόταση μας (μαζί με άλλες παρατάξεις) να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη κατά 20% όπως και για πολλά άλλα θέματα (ελεγχόμενη στάθμευση, κυκλοφοριακό, πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμός, διαφήμιση επιχειρήσεων, οδηγός καταναλωτή κ.α.) και για την πρόθεση που είχε η Δημοτική αρχή να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 5% σε σπίτια και καταστήματα. Ενημερώσαμε επίσης για την μη εγγραφή κρατικών επιχορηγήσεων στον προϋπολογισμό.

Η συζήτηση μας έθιξε και γενικότερα θέματα της συγκυρίας αφού το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται σε κίνδυνο κλεισίματος. Για το σκοπό αυτό οι καταστηματάρχες της πόλης μας σε στενή σχέση με την ΓΕΣΕΒΕ επιβάλλεται να διεκδικήσουν και θα μας έχουν αρωγούς προς αυτή την κατεύθυνση:

1. Μειώσεις του ΦΠΑ.

2. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

3. Ειδικότερα μέτρα για τον κλάδο της Εστίασης.

4. Επιδότηση ρεύματος και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

5. Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.

6. Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Οι φίλοι της ΕΝΕΒΑΠ μας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, για τις διεκδικήσεις και την συζήτηση τους με την Δημοτική αρχή (γραφεία – στολισμός - εκδηλώσεις κ.α.) και συμφωνήθηκε η τακτική μας επικοινωνία.


Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη