Παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» στην Αγία Παρασκευή

Η παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των  αστεριών» της Μαρίας Κακαβογιάννη, από τις εκδόσεις Ωκεανός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00 στον αύλειο χώρο του Fouser στην Αγία Παρασκευή (Ειρήνης 114 και Αμαρυλλίδος 1).

Το βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα πραγματικών γεγονότων και μυθοπλασίας. Βασισμένο στην αφήγηση ζωής του Βασίλη Γιαννακόπουλου, πρώην Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και νυν Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ο καμβάς του μυθιστορήματος, από το χτες στο σήμερα, ξεκινά από τις ρίζες του, με πρώτο ήρωα τον πατέρα του Βασίλη, κυρ Γιάννη, το περήφανο αητόπουλο που ήθελε να φτερουγίζει λεύτερο στα Αρκαδικά βουνά. Από τα πέτρινα χρόνια της κατοχής, του εμφυλίου, των ξερονησιών έως την αναγκαστική μετανάστευση στην Αττική και τη βιοπάλη στο οικογενειακό σιδερωτήριο στον Τσακό της Αγίας Παρασκευής.

Ένα δύσκολο ξεκίνημα σε μια εποχή όπου τα φτερά της δημοκρατίας ξαναλαβώθηκαν γεμίζοντας και πάλι τα ξερονήσια. Όμως η φλόγα της λευτεριάς, της ελπίδας δεν έσβησε ποτέ. Σιγόκαιγε συντροφιά με το θρυλικό έφηβο Γιώργο θαλάσση και τα ηρωικά πιτσιρίκια του μικρού ήρωα. Φούντωσε με τη δολοφονία του επαναστάτη γιατρού Τσε, με τον ματωμένο Μάη του 68, με το άγγιγμα ψυχής της φωνής της Μελίνας, με τις μουσικές μελωδίες του Μίκη, με το ξεσήκωμα του Πολυτεχνείου.

Και έπειτα … τα ερωτοσκιρτήματα της νιότης, τα ανέμελα φοιτητικά χρόνια, η σύντομη διαδρομή στην ΕΡΤ και το βαθύ αποτύπωμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. 

Με κορυφαίο σταθμό το αντάμωμα στο σταυροδρόμι ενός δυνατού έρωτα που οδηγεί σε ένα μείγμα συναισθηματικής υπέρβασης και συγκρούσεων.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν
 

- Κώστας Αρβανίτης (Ευρωβουλευτής – Δημοσιογράφος),  

- Αλέξης Μητρόπουλος (πρώην Πρόεδρος της Βουλής – Συνταγματολόγος),

- Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης – Ιατρός) και  

- Πένυ Καλύβα (Γενική Γραμματέας Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου – Δημοσιογράφος).

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Γιάννης Πολίτης (Καθηγητής Παντείου – Δημοσιογράφος), ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ιωάννα Κολλινιάτη (Δικηγόρος – Στιχουργός).

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στον όμορφο αύλειο χώρο του Fouser στην Αγία Παρασκευή (Ειρήνης 114 και Αμαρυλλίδος 1).

Θα ακολουθήσει μουσική.


 

Νεότερη Παλαιότερη