Λαϊκή Συσπείρωση: Κανένα χαράτσι στα σχολεία!


Κανένα χαράτσι στα σχολεία!
Όχι στο σχολείο επιχείρηση


Το τελευταίο διάστημα  βλέπουμε να κλιμακώνεται η επίθεση της Κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να περάσει τα σχέδια της για ένα σχολείο αποστειρωμένο από κάθε δημιουργική διαδικασία,  που απαγορεύει την ανταλλαγή ιδεών. Ένα σχολείο που θα χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του και θα κατηγοριοποιείται αναλόγως με τα έσοδα που θα εισπράττει από πάσης φύσεως «χορηγούς», με τους καθηγητές να αξιολογούνται όχι για την γνώση που προσφέρουν στα παιδιά αλλά για το πόσα χρήματα φέρνουν στο σχολείο, χωρίς κανένα εκπαιδευτικό στόχο, εντάσσοντας τους μαθητές/τριες στην αρένα του απόλυτου ανταγωνισμού των επαναλαμβανόμενων εξετάσεων. Ουσιαστικά για ένα σχολείο επιχείρηση.

Αυτή είναι  η πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τον ένα η τον άλλο τρόπο υπηρέτησαν.

Αυτό δείχνουν και οι τελευταίες βίαιες ενέργειες καταστολής  των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και του μαθητικού κινήματος. Αυτό δείχνει η ανοχή που επέδειξε η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι Διευθυντές των σχολείων στα γεγονότα των ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη και τον  Εύοσμο, όπου τα φασιστικά στοιχεία βγήκαν πάλι στην επιφάνεια προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο της Κυβέρνησης για τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης στα αντιδραστικά - αντιεκπαιδευτικά μέτρα της.

Παράλληλα και στο δήμο μας επιχειρείται η εφαρμογή των παραπάνω αντιδραστικών σχεδιασμών. Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου νόμου για τα σχολεία - επιχειρήσεις, πρότεινε μέσω του Προέδρου την επιβολή χαρατσιού για τη χρήση αίθουσας στο 5ο Γυμνασίου από το σύλλογο Τσάκου, για τη δραστηριότητα  που προσφέρει στους συνδημότες μας. Σε επιμονή του εκπροσώπου της παράταξή μας, να μην επιβληθεί το χαράτσι  ο πρόεδρος έδειξε την διάθεσή της κυβέρνησης που εκπροσωπεί να καθιερωθεί  με οποιοδήποτε ποσό. Αρχικά ζητώντας το ποσό των 2400€ το χρόνο και στην συνέχεια  "κατέβηκε" στα  60 ευρώ το χρόνο (!!!). Προφανώς για να περάσει το μέτρο  της καθιέρωσης του χαρατσιού  βλέποντας ότι αλλιώς κινδυνεύει να εκτεθεί στους πολιτικούς του προϊσταμένους!!!

Η δραστηριοποίηση των Πολιτιστικών Συλλόγων αποτελεί δομικό στοιχείο της πόλης μας, προσφέροντας δημιουργική διέξοδο και πολιτιστική κουλτούρα στους δημότες.

Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ήταν τόσο σημαντικό να τεθεί το θέμα ΤΩΡΑ, μετά από σχεδόν δύο χρόνια εγκλεισμού των πολιτών και με το κύμα ακρίβειας που ήδη έχει περιορίσει τραγικά τα λαϊκά εισοδήματα ;

Δυστυχώς στον Δήμο μας δεν υπάρχουν δημόσιοι χώροι που μπορούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι να χρησιμοποιήσουν για τις λιγοστές δραστηριότητες που προσφέρουν στους Δημότες. Επιπλέον οι χώροι των σχολείων, για τους οποίους οι δημότες ήδη πληρώνουν έμμεσα, αξιοποιούνται και από τους τοπικούς συλλόγους και φορείς για τον ίδιο το λαό του δήμου μας.

Η κυβέρνηση αντί να αξιοποιεί αυτήν τη χρονική περίοδο ώστε να πάρει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα και την λειτουργία των σχολείων, αντί να φροντίσει για την κάλυψη των μαθησιακών κενών και για την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών/τριών ύστερα από την παρατεταμένη τηλεκπαίδευση, με το νόμο έκτρωμα,  υπονομεύει συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα τους και προσπαθεί με κάθε τρόπο την διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.


Καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφαση της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής παιδείας που επιβάλει άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες των δημοτών.

Καλούμε τους τοπικούς Πολιτιστικούς φορείς και κάθε άλλο μαζικό φορέα της πόλης να μην αποδεχτούν να πληρώσουν άλλο ένα χαράτσι για την χρήση δημόσιων χώρων όπως είναι τα σχολεία.

Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος που θέλει το σχολείο επιχείρηση, τους Διευθυντές μάνατζερ, τους καθηγητές ντίλερ, τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους μαθητές να μορφώνονται ανάλογα με τα έσοδα του σχολείου, θα βρει αντιμέτωπη όλη τη σχολική κοινότητα και θα μείνει στα χαρτιά.

7/10/2021

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής

Νεότερη Παλαιότερη