Παρουσίαση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης (Master Plan) Αθλητικού Κέντρου Πευκακίων

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρουσίασε στον συνεδριακό χώρο του ΕΠΑΛ της πόλης,  το Σχέδιο Γενικής Διάταξης (Master Plan) του Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή των Πευκακίων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, που ακολουθεί παρακάτω, η διάταξη προέκυψε έπειτα από τετράμηνη διαβούλευση στην οποία έλαβαν μέρος  αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, πολιτιστικοί φορείς και κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζωή Ράπτη, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα. Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

Κατά τη διάρκειά της παρουσίασης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς τόνισε:

«Φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες, καλησπέρα

Θα ήθελα πριν περάσουμε στο κυρίως θέμα της αποψινής μας συγκέντρωσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που είστε εδώ μαζί μας. Σε μια ακόμα πολύ σημαντική ημέρα για την πόλη μας.

Είναι γεγονός πλέον πως η Αγία Παρασκευή έχει γυρίσει σελίδα. Η Δημοτική μας Αρχή πιστή στη θέλησή της να κάνει πράξη όλα όσα έχει δεσμευτεί συνεχίζει τη σκληρή δουλειά για να παραδώσει στους πολίτες έργα πνοής. Έργα που θα αλλάξουν ριζικά το βιοτικό και το πολιτιστικό επίπεδο της Αγίας Παρασκευής.

Μετά τη θεμελίωση του Δημαρχιακού Μεγάρου, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε ένα ακόμα σπουδαίο έργο για την πόλη μας και τους πολίτες.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Δημοτικής Αρχής είναι, στο τέλος της θητείας μας, η Αγία Παρασκευή να έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της όσο αφορά τους αθλητικούς της χώρους και να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε νυχθημερόν και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας στο ακέραιο. Απόψε θα παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την παρουσίαση του Master Plan αναφορικά με το Αθλητικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή των Πευκακίων σε ένα οικόπεδο 21 στρεμμάτων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως το Master Plan είναι το αποτέλεσμα τετράμηνης διαβούλευσης μεταξύ αθλητικών συλλόγων, πολιτιστικών φορέων της πόλης μας, αλλά και των ίδιων των δημοτών.

Ο χώρος αυτός έχει σκοπό να δώσει πνοή στην περιοχή και να αξιοποιήσει πλήρως αυτή την εξαιρετική θέση του οικοπέδου, όχι μόνο για τους περιοίκους αλλά για ολόκληρη την πόλη μας.

Εκτός από ένας νέος πνεύμονας πρασίνου και αθλητικών δραστηριοτήτων θα δημιουργήσει σίγουρα έναν νέο πόλο έλξης των συμπολιτών μας, ο οποίος θα είναι ανοικτός στο κοινό σε όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και κατά τις βραδινές ώρες. Πρέπει να αποτελέσει ένα ξεχωριστό παράδειγμα πάρκου στον ιστό της πόλης, που λειτουργεί ως αστικός κοινωνικός χώρος.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Επιδίωξή μας είναι να δημιουργηθεί ένα «Τρίγωνο Αθλητισμού και Πολιτισμού» μεταξύ του Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια, του πάρκου «Σταύρος Κώτσης» που σε λίγο καιρό θα έχει αναδιαμορφωθεί πλήρως και θα παραδοθεί στους κατοίκους, αλλά και του Κολυμβητηρίου που επιτέλους φτάνει η ώρα να γίνει πραγματικότητα.

Για τη Δημοτική μας Αρχή το κεφάλαιο «Αθλητισμός» αποτελεί μία εκ των κορυφαίων προτεραιοτήτων μας, για να μπορέσουμε να «χτίσουμε» την Αγία Παρασκευή που όλοι αγαπήσαμε.

Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται γι αυτό το σπουδαίο έργο και να στείλω το μήνυμά μου προς όλους τους δημότες πως η Αγία Παρασκευή κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερη.

Σας ευχαριστώ πολύ!»

Η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη τόνισε:

«Ένα τέτοιο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη της Αγίας Παρασκευής. Από το χαρτοφυλάκιο το δικό μου ενισχύει την ψυχική υγεία. Η πανδημία έδειξε ότι σημαντικό ρόλο παίζει τόσο ο αθλητισμός όσο και η ενασχόληση με δραστηριότητας στην ύπαιθρο. Ότι σχετίζεται με το πράσινο.

 Το έργο μπορεί να έχει δρόμο ακόμα αλλά είναι πολύ ωραία τοποθετημένο και χωροταξικά. Συγχαρητήρια σε όλους γι αυτή τη δουλειά. Να ευχηθώ στον Δήμαρχο να υλοποιήσει το έργο αυτό το ταχύτερο δυνατό για τους δημότες. Και εμείς από την πλευρά μας αν μπορούμε να συνεισφέρουμε θα το κάνουμε με μεγάλη χαρά».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς σχολίασε:

"Οι αθλητικές υποδομές σε μια πόλη είναι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για την νεολαία αλλά για όλη την κοινωνία. Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο, αλλά για τους ενήλικες είναι φάρμακο. Και πρέπει να το βλέπουμε ως δυναμωτικό για την κοινωνία. Κάτι που αποδείχθηκε στην περίοδο της πανδημίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως είδαμε στο Master Plan, το μεγάλο ζητούμενο από την αθλητική πλευρά είναι οι συνέργιες. Πως θα συνδυάσεις τον μαζικό αθλητισμό και τους συλλόγους. Αυτό δεν είναι ανταγωνιστικό. Είναι συμπληρωματικό. Στην πυραμίδα του αθλητισμού θέλουμε μεγάλη βάση για μια ψηλή κορυφή. Και αυτό μας το προσφέρουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι εμένα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ότι υπάρχει σωστή αξιοποίηση του χώρου με ήπια μορφή, που ταιριάζει στην περιοχή. Περιμένω να δω και το κολυμβητήριο για να… μυρίσω λίγο παραπάνω χλώριο. Όσες περισσότερες δυνατότητες δίνουμε στους πολίτες τόσο πιο δυνατές κοινωνίες θα χτίζουμε".

Σύμφωνα με την παρουσίαση, το Αθλητικό Κέντρο θα έχει:

*Τρία γήπεδα ποδοσφαίρου «5Χ5»

*Δύο γήπεδα ποδοσφαίρου «7Χ7»

*Τέσσερα γήπεδα τέννις

*Δύο γήπεδα beach volley

*Δύο γήπεδα μπάσκετ

*Περιμετρικός χώρος περιπάτου

*Κλειστές εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων

*Βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ

*Χώροι παιχνιδιού

*Χώροι διοίκησης

*Αναψυκτήριο

*Χώροι πρασίνου

*Χώροι κερκίδων

*156 θέσεις στάθμευσης

*Πρόσβαση ΙΧ οχημάτων

*Πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης

*Ποδηλατόδρομος

 

Νεότερη Παλαιότερη