Ένα "αντάρτικο" κατά του κολυμβητηρίου θα είναι απλά καταστροφή

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο τέως Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους επικεφαλής σχετικά με τις κινήσεις στις οποίες προχωρά αναφορικά με το κολυμβητήριο στη Μακεδονίας, αναφέροντας παράλληλα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα οργανώσει συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς απήντησε πως η Δημοτική Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να οργανώσει καμία συνάντηση των επικεφαλής διότι πολύ απλά κινείται για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου με το νόμο για τα αυθαίρετα [ως τέτοιο έχει χαρακτηριστεί το κολυμβητήριο], ότι απομένει μια ακόμη μελέτη και ακολουθούν τα τεύχη δημοπράτησης.

Επιπλέον όσον αφορά την αναφορά σε οργάνωση συνάντησης με τους περίοικους από τη μείζονα αντιπολίτευση απήντησε ότι τυχόν προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου θα κριθούν και ότι αν 7-8 δε θέλουν το έργο, υπάρχουν 90.000 που το επιθυμούν.

Η αλήθεια είναι ότι η τακτική των συσκέψεων και των διαρκών συναντήσεων, όπως αποδείχθηκε την περίοδο 2014-2019, εκτός από μια αίσθηση δημοκρατικότητας, εκτός από δελτία τύπου δεν παράγει αποτέλεσμα. Ο πρώην Δήμαρχος στη θητεία του είχε οργανώσει μια συνάντηση στην περιοχή, δε θυμάται κανείς να ακολούθησε κάτι ουσιαστικό.

Διάφορες παράλληλες πρωτοβουλίες δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε, εκτός από πιθανά προβλήματα. Άλλωστε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε την ευκαιρία της. Δεν την παρεμπόδισε κανείς.

Σε κάθε περίπτωση τα λόγια του Κώστα Κρητικίδη στο δημόσιο απολογισμό παραμένουν επίκαιρα: 

«Στόχος μας δεν είναι να βρούμε που είναι λάθος ο Ζορμπάς στο θέμα του κολυμβητηρίου, στόχος μας είναι να γίνει το κολυμβητήριο. Και σε σχέση με την οικονομοτεχνική μελέτη αποφασίστηκε και έγινε από τον κ. Σταθόπουλο χωρίς το δημοτικό συμβούλιο να έχει αλλάξει την εγκεκριμένη άποψη που είχε το δημοτικό συμβούλιο για 50άρα πισίνα και κλειστό κολυμβητήριο. 

Η μελέτη σκοπιμότητας που έγινε, έγινε με κατεύθυνση προφορική του δημάρχου κ. Σταθοπούλου και της τεχνικής υπηρεσίας χωρίς αυτό να έχει επικυρωθεί ποτέ από το δημοτικό συμβούλιο. 

Επομένως η αποπεράτωση του ημιτελούς κολυμβητηρίου με το νόμο του 4495 του 2017 περί αποπεράτωση αυθαιρέτων κατασκευών δίνει μία χρυσή ευκαιρία στο Δήμο να προχωρήσει χωρίς το πρόβλημα της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας. 

Αυτό να το έχουμε στο μυαλό μας να το βοηθάμε και όχι να επισημαίνουμε τα ενδεχομένως τρωτά του στοιχεία». 

Σε ένα έργο όπως το κολυμβητήριο το πολιτικό όφελος της συνδρομής της αποπεράτωσής του είναι πολλαπλάσιο από οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

Νεότερη Παλαιότερη