Νέο ηλεκτρικό λεωφορείο που θυμίζει τραμ δοκιμάζεται στους δρόμους της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: https://irizar-emobility.com/

Ένα νέο ηλεκτρικό λεωφορείο δοκιμάζεται  στους δρόμους της Αθήνας, έτσι ώστε να ελεγχθεί η αξιοπιστία και η λειτουργικότητά του στα δρομολόγια της πρωτεύουσας. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσημης πρόσκλησης που έστειλε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πριν περίπου ένα χρόνο στους κατασκευαστές για τη δοκιμή ηλεκτρικών λεωφορείων  προτού πραγματοποιηθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Πρόκειται για το Irizar ie tram της Irizar e-mobility, η οποία είναι θυγατρική της Irizar Group με έδρα στην Ισπανία. Το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η δωρεάν χρησιμοποίησή του για δοκιμαστική λειτουργία έγινε δεκτή.

Το Irizar ie tram,  διαθέτει πλήθος εκδόσεων που συνδυάζουν  τις δυνατότητες ενός λεωφορείου με την ευελιξία ενός τραμ. Το νέο ηλεκτρικό όχημα είναι μήκους από 12 έως 18 μέτρα (αρθρωτή έκδοση) και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς από 105 ως 155 επιβάτες. Το εσωτερικό του είναι άνετο, και παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ είναι απολύτως προσβάσιμο σε όλους χάρη στο χαμηλό του κατώφλι. Εκτός από το ισπανικό ηλεκτρικό λεωφορείο,στην Αθήνα  δοκιμάζονται επίσης οι προτάσεις των κινεζικών Yutong και BYD, και της πολωνικής εταιρείας Solaris.
 
Νεότερη Παλαιότερη