Νέα ληστεία σε βάρος παιδιών μέσα σε προαύλιο σχολείου στην Αγία Παρασκευή

Δεν έχουν τέλος οι ληστείες σε βάρος ανήλικων παιδιών το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε στην Αγία Παρασκευή μέσα σε προαύλιο σχολείου.

Η νέα ληστεία προκαλεί στις αρχές έντονο προβληματισμό για την έκταση που έχουν πάρει οι συμμορίες ανηλίκων, σημειώνει σε ρεπορτάζ του ο Μαρίνος Αλειφέρης για το newsit.gr

Το χρονικό

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως η νέα ληστεία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής (06.06.2021).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ανήλικοι που έπαιζαν στο προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα αγοριών. Κάποιοι μάλιστα από τους δράστες, όπως υποστήριξαν τα θύματα, κρατούσαν και μαχαίρι.

Οι ανήλικοι ληστές φαίνεται πως αφού απείλησαν και ακινητοποίησαν τα παιδιά, πήραν από ένα περίπου 10 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Μόλις η συμμορία των ανηλίκων αποχώρησε από το σημείο ένα από τα θύματα φέρεται να κάλεσε την αστυνομία και στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό. Ταυτόχρονα έντρομοι οι γονείς των παιδιών που δέχτηκαν την επίθεση έφτασαν στο σχολείο.

Έρευνες και εντοπισμός των ληστών

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην Αγία Παρασκευή ξεκίνησαν άμεσα έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν δυο ανήλικους, 13 και 15 ετών .

Παράλληλα από τις αρχές εντοπίστηκαν και μαχαίρια.

Προβληματισμός με την δράση των ανήλικων

Η νέα ληστεία με δράστες ανήλικους έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών το τελευταίο χρονικό διάστημα γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα η αύξηση στην παραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων έχει καταγραφεί και στα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Νεότερη Παλαιότερη