Θερινό σινεμά και στο Κοντόπευκο από το καλοκαίρι του 2022


Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά γράμματα έβγαλε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση του θέματος για λήψη απόφασης σχετικά με την παραχώρηση χώρων του 2ου Γυμνασίου Aγίας Παρασκευής, όπου θα λειτουργήσει ο Δημοτικός Κινηματογράφος "Θανάσης Βέγγος" και φέτος το καλοκαίρι μετά την περυσινή επιτυχία, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε ότι από το καλοκαίρι του 2022 θα λειτουργήσει και δεύτερος δημοτικός κινηματογράφος στο Κοντόπευκο.

Ένας από τους χώρους που προκρίνονται είναι το 3ο Γυμνάσιο, ενώ, ο Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε πως θα συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρο Παπασπύρο να οργανώσει από νωρίς τα απαραίτητα σχετικά με τη λειτουργία του δεύτερου κινηματογράφου.

Σχετικά τοποθετήθηκε και η δημοτική σύμβουλος της Νέας Αρχής, κ. Νικολακοπούλου τονίζοντας την ανάγκη πολιτιστικών δράσεων στο Κοντόπευκο και υπογραμμίζοντας ο δεύτερος κινηματογράφος να λειτουργήσει στα πρότυπα του Θάνασης Βέγγος κάνοντας λόγο για την καλή δουλειά του προσωπικού κατά την περυσινή λειτουργία του σινεμά.

Σίγουρα το εγχείρημα είναι σημαντικό, χρειάζεται προσοχή ώστε η λειτουργία του ενός να μην αποβεί σε βάρος του άλλου, ενώ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα χρειαστεί να επιχορηγήσει με ένα επιπλέον ποσό τον ΠΑΟΔΑΠ ώστε να υλοποιήσει το εγχείρημα, κάτι για το οποίο φέρεται να υπάρχει ανάλογη δέσμευση.

Σίγουρα η λειτουργία ενός δεύτερου κινηματογράφου και μάλιστα στο Κοντόπευκο, εκτός από ενδιαφέρουσα, είναι θεμιτή αλλά και δίκαια. Ο Δήμος πρέπει να είναι παρών σε όλες τις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής. 

----
photo: https://flix.gr/news/therina-cinema-measures-summer-2020.html
Νεότερη Παλαιότερη