Απεργία 16/06: Εξαιρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί από την ΑΔΕΔΥ και αλλαγές στα ΜΜΜ λόγω πανελληνίων

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας από την αυριανή 24ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία 16/6:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την αυριανή 24ωρη απεργία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Μέσω της ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως:

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων.
 
Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο». 
 

Αλλαγές ανακοινώθηκαν, επίσης, και στις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων Μέσων Μεταφοράς, μετά την κατεπείγουσα αγωγή της Νίκης Κεραμέως για τη διασφάλιση της διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 10:00 το πρωί λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων, ενώ από τις 10:00 και έως τη λήξη της βάρδιας τραβούν επίσης "χειρόφρενο".

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00, ενώ στον Προαστιακό από τις 12:00 έως τις 16:00.


Νεότερη Παλαιότερη