Πρεμιέρα για το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού του ΠΑΟΔΑΠ με μουσικό ταξίδεμα στις γωνιές του Ελληνισμού

Πρεμιέρα για το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) στην κεντρική πλατεία της πόλης το οποίο είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και φέρει τον τίτλο "Χαίρε ω χαίρε, Ελευθεριά». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Πολιτισμού πραγματοποιείται έχοντας κερδίσει χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

"Αχ πατρίδα μου γλυκιά" ήταν ο τίτλος της σημερινής μουσικής εκδήλωσης όπου η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα εκτέλεσε άψογα σειρά τραγουδιών από πολλές γωνιές του Ελληνισμού, ενώ ξεχώρισαν με τις μελωδικές φωνές τους οι ερμηνευτές Ελευθερία Κουτσαβλάκη, Ντέπυ Μόνα, Νίκος Σταμούλος και Μίλτος Φίλιος.

Ωστόσο το Χρυσοπράσινο Φύλλο, από τους στίχους του μεγάλου μας νομπελίστα ποιητή και διπλωμάτη που έδωσε αγώνες για την Κύπρο, Γιώργου Σεφέρη ξεχώρισε.

Ενδιαφέροντα ήταν και τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρθηκαν στο ξεκίνημα της εκδήλωσης για τη Φιλαρμονική, τα οποία είναι άγνωστα στους δημότες, με σημαντικές συνεργασίες και παρουσίες παλαιότερα στο εξωτερικό. Η ανάδειξη της Φιλαρμονικής είναι ένα στοίχημα που έχει η σημερινή διοίκηση του Οργανισμού και σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου φαίνεται να στέφεται με επιτυχία.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η εκδήλωση ξεκίνησε χωρίς κουραστικούς μονολόγους. Πρώτος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό διαβάζοντας μικρό απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος. Ακολούθησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς ο οποίος τόνισε ότι η Επανάσταση βασίστηκε στους απλούς κι αγράμματους ανθρώπους καθώς οι μορφωμένοι της εποχής ήταν έτοιμοι να συμβιβαστούν. Κι έκλεισε ο αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, π. Διονύσιος ο οποίος αναφέρθηκε στην "αγιότητα των ηρώων και την ηρωικότητα των αγίων".

Το "παρών" έδωσαν στελέχη της Δημοτικής Αρχής κι εκπρόσωποι φορέων.

Η συνέχεια απόψε το βράδυ στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής και την εκδήλωση "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή", μια συναυλία του Δημοτικού μας Ωδείου και της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Σπατών και τη γνωστή ηθοποιό, Θεοδώρα Σιάρκου σε ρόλο αφηγήτριας.

 









Νεότερη Παλαιότερη