Πρώτο θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η δύσκολη κατάσταση στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη

Την επόμενη Τετάρτη θα είναι πρώτο θέμα στην Η.Μ. του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής το ζήτημα της κατάστασης της πλατείας του Αγίου Ιωάννου ενώ θα μετάσχουν ηλεκτρονικά τόσο ο τοπικός σύλλογος όσο και ο αρμόδιος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. για το βόρειο τομέα, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου στη σημερινή συνεδρίαση ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς σημειώνοντας ότι μαζί με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής θα αναμένει κι αυτές της αντιπολίτευσης.

"Δεν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα" ανέφερε ο Γιάννης Σταθόπουλος ως προς το τι μπορεί να γίνει στην περιοχή σχολιάζοντας ότι η κατάσταση εκεί "δεν κρύβει τη μεγάλη παραβατικότητα αλλά τη μεγάλη ενόχληση" που προκαλεί. 

Ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι καλύφθηκε με την αναφορά πως το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη οπότε θα προσέλθει με τις θέσεις του.

Ο Γ. Μυλωνάκης στάθηκε υπέρ της επικείμενης συζήτησης ζητώντας συγκεκριμένο πλαίσιο αποκαλύπτοντας ότι διαθέτει βίντεο όπου τις προηγούμενες ημέρες πωλούνταν ποτά επί της πλατείας.

Το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το ζήτημα της πλατείας του Αγίου Ιωάννη και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια επιστολή του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη θυμίζοντάς του τα στοιχειώδη που είχαν ζητηθεί πριν από περίπου ένα χρόνο (πχ έλεγχος εάν προσφέρεται αλκοόλ σε ανήλικους, παράνομης στάθμευσης και αφαίρεσης πινακίδων κι αλκοτέστ στις εξόδους της πλατείας του Άη Γιάννη).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής προς το Δήμο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής είναι πάρα πολλές και περιγράφουν την κατάσταση ως αφόρητη εκφράζοντας παράλληλα και το φόβο τους.

Νεότερη Παλαιότερη