Στα 30.000 έφτασαν τα rapid tests από αρχές Μαρτίου έως 14/05 στην Αττική


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα rapid test, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης»,  η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 07/05/2021 έως και χθες Παρασκευή 14/05/2021 ανέρχονται στους 4.103, ενώ συνολικά από τις 3/03/21 που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι χθες 29/04/21 έχουν υλοποιηθεί 29.750rapid test.

Από την Παρασκευή 07/05/2021 έως και Παρασκευή 14/05/2021 οικινητές ομάδες επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Μαρκόπουλο, Αίγινα, Βριλήσσια, Πειραιά, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αθήνα, Ελληνικό, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Παλαιό Φάληρο, Μεταμόρφωση, Βύρωνα και Ν. Σμύρνη. 

Επιπλέον, μεταξύ των δομών που πραγματοποιήθηκαν test, συμπεριλαμβάνονται  Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Λαϊκές Αγορές,  κ.α.. Στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιούνται rapid test σε όλες τιςΔομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή τις σχετικές δράσεις, ευχαρίστησε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη διενέργεια των ελέγχων, επισημαίνοντας:

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, αξιοποιώντας ένα σημαντικό εργαλείο, την πρόληψη. Στοχευμένα και μεθοδικά προχωρούμε στην υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της Δράσης Ιπποκράτης. Η διενέργεια των τεστσε όλη την Αττική, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιείται από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και σήμερα από τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Με την άοκνη προσπάθεια τους συμβάλουν στοχευμένα και μεθοδικά  στην αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση.

Τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ έχει ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.Tα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική. Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της  HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη. Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Νεότερη Παλαιότερη