Το βάψιμο που έγινε..."χρωματική ανάπλαση" και η πατρότητα των επιβεβλημένων συντηρήσεων

5598375 / pixabay
Η αντιπολιτευτική τακτική του τέως Δημάρχου μέχρι σήμερα δείχνει πως εδράζεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος να παρουσιάζει τακτικά μέσω δελτίων τύπου το έργο που ο ίδιος θεωρεί ότι υλοποίησε επί των ημερών του και ο δεύτερος να προσπαθεί να παρασύρει το διάδοχό του σε σκληρές αντιπαραθέσεις.

Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάσαμε πρόσφατα δύο ανακοινώσεις, μια της παράταξης του τ. Δημάρχου σχετικά με κάποιες εργασίες που έγιναν σε αυλές σχολείων και μια της συμπολίτευσης ως απάντησης (διαβάστε και τις δύο εδώ). 

Ο δημότης αυτής της πόλης προβληματίζεται. Καταρχήν η επίμονη προσπάθεια του τ. δημάρχου να προβάλλει ένα έργο το οποίο κατά πολλούς δεν έγινε σύμφωνα με το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των εκλογών του 2019, έχει αρχίσει να κουράζει προ πολλού. Η τότε Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου είχε δεκαέξι χρόνια προετοιμασίας στην αντιπολίτευση και πέντε στο τιμόνι της πόλης με φιλικά κείμενες Περιφέρεια και κυβέρνηση. Η Αγία Παρασκευή έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί ή έστω να έχουν μπει οι βάσεις προς τούτο, με την τότε Δημοτική Αρχή να ανανεώνει πανηγυρικά τη θητεία της. Δε συνέβη.

Αντ' αυτού βλέπουμε ανακοινώσεις της για στοιχειώδεις εργασίες (και όχι έργα) που τυχόν δρομολόγησε. Οι..."χρωματικές αναπλάσεις" που διαβάσαμε στην ανακοίνωσης της Νίκης, κοινώς βάψιμο, είναι εργασίες συντήρησης. Ακόμη κι αν δεν πρόκειται απλό βάψιμο, αλλά απαιτούνται πχ ειδικές επιστρώσεις κ.ο.κ., πάλι για συντήρηση μιλάμε. Όπως και τόσα άλλα που πολλές φορές προλέγονται πριν βγουν ανακοινώσεις από το Δήμο, όπως είναι το φυσιολογικό και αν μάλιστα κρίνεται απαραίτητο να ενημερώνεται ο δημότης για θέματα συντηρήσεων.

Έργο είναι όταν δημιουργείται κάτι καινούριο από το μηδέν ή επεκτείνεται μια υπάρχουσα δομή. Πχ παρέλαβες 2 γήπεδα ποδοσφαίρου και παρέδωσες 4. Πήρες μια αλάνα και την έκανες πλατεία.

Αν μη τι άλλο και για την ίδια την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είναι ό,τι καλύτερο να δημιουργεί ζητήματα για τέτοιας μορφής εργασίες.

Ακόμη όμως κι αν υποθέσουμε ότι τίθεται θέμα πατρότητας εργασιών συντήρησης, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ήταν εκείνη που άλλαξε όνομα στη δομή του Κέντρου Γυναίκας για να το αποσυνδέσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ζορμπά και την κ. Μουχτούρη που τη δημιούργησε; Δεν άλλαξε όνομα, μετέθεσε χρονικά κι εν τέλει κατήργησε το επιτυχημένο 10ημερο της Κατερίνας Πρωτοσυγγελίδου στη Βιβλιοθήκη για να θεσμοθετήσει ένα φεστιβάλ στην ΕΡΤ που δεν πέτυχε να καθιερωθεί;

Ό συ μισείς, ετέρω μη ποιήσεις, είχε πει ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος.

Νεότερη Παλαιότερη