Γ. Οικονόμου: Τηρώντας πιστά τα υγειονομικά μέτρα θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα

 




Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό.

Η σημερινή ημέρα φυσικά θα πρέπει να αφιερωθεί στο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας όλων των χωρών που αγωνίζονται με αυταπάρνηση για την αντιμετώπιση της COVID-19 και την παροχή φροντίδας στους ασθενείς. Εκεί πλέον έχει πέσει το κύριο βάρος και είναι λογικό,  λόγω της παρατεταμένης πανδημίας, ενώ παράλληλα από την εξέλιξη αυτή απειλείται η παγκόσμια πρόοδος της υγείας.

Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες να έγιναν πολλά και να είχαμε σημαντική πρόοδο, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία, η καταπολέμηση της αντοχής των μικροβίων, η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών ασθενειών, η επιτάχυνση της πρόσβασης σε δοκιμές, φάρμακα και εμβόλια, η εξασφάλιση της υγείας για όλους και η οικοδόμηση ενός καλύτερου περιβάλλοντος υγείας είναι στόχοι για τους οποίους θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια.

Η βελτίωση της υγείας των παιδιών και η βελτίωση της ψυχικής υγείας θα πρέπει να συγκαταλέγονται στις βασικές προτεραιότητες της παγκόσμιας στρατηγικής στον τομέα της υγείας.

Ειδικά για τη χώρα μας η μέρα αυτή ας μας κάνει πιο υπεύθυνους. Η πίεση στο υγειονομικό μας σύστημα θα ξεπεραστεί αν τηρήσουμε πιστά τα περιοριστικά και υγειονομικά μέτρα και αν χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της νόσου, όπως οι εμβολιασμοί και η ταυτόχρονη χρήση των test διάγνωσης.

Καλή υγεία σε όλους!

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Νεότερη Παλαιότερη