Τίμος Κωστόπουλος: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω της πανδημίας


Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Τίμος Κωστόπουλος ανακοίνωσε την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω πανδημίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Με επιμονή και σκληρή δουλειά όλα γίνονται. Δυο σημαντικές αποφάσεις, ψήφισε τόσο η Οικονομική Επιτροπή όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, χθες 17 Μαρτίου. Συγκεκριμένα:

1) Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, απαλλάσσονται από τα Δημοτικά Τέλη όσες επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα (που διαθέτουν προσωπικές εταιρείες), δεν λειτούργησαν καθόλου από την αρχή της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ Δ.Τ. ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ https://dt.govapp.gr, με τους κωδικούς του taxisnet. Οι εν λόγω αιτήσεις, θα ελεγχθούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας και θα γίνουν οι απαλλαγές. Όσοι επαγγελματίες ήταν κλειστοί και έχουν πληρώσει κατά την περίοδο της πανδημίας, η Οικονομική Υπηρεσία θα τα συμψηφίσει με τα Δημοτικά Τέλη των επόμενων ετών. Να τονίσω ότι για να ενεργοποιηθεί, η εν λόγω πλατφόρμα, από το Υπουργείο Οικονομικών, για τους επαγγελματίες της πόλης μας, χρειαζόταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία και εκτελέσαμε χθες.

2) Στην ΔΕΗ στέλνουμε 2 συντελεστές: α) για οικίες β) για επιχειρήσεις. Έγινε λοιπόν επανέλεγχος των μη οικιακών χρεώσεων και προέκυψαν κάποιες αποκλίσεις. Για αυτό λοιπόν προτείνουμε ως Οικονομική Υπηρεσία, να ελεγχθούν, όλες οι μη οικιακές χρεώσεις, δηλαδή οι επαγγελματίες της πόλης μας για τα έτη 2019 και 2020 και οι διαφορές που θα προκύψουν, θα συμψηφιστούν με τα Δημοτικά Τέλη του 2021.

Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας, τους έγκριτους νομικούς του Δήμου μας κ. Γιώργο Λαζουρά και Ελένη Γκουμά, καθώς και τον Σύμβουλο του Δημάρχου Θοδωρή Αδαμόπουλο, για την εμπεριστατωμένη και σκληρή δουλειά που έκαναν, προκειμένου να λύσουμε, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα (εννοείται πάντοτε με την επίβλεψη του Δημάρχου της πόλης μας Βασίλη Ζορμπά). Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ! Γιατί η Αγία Παρασκευή είναι η ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Νεότερη Παλαιότερη