Bασίλης Γιαννακόπουλος: Με ένα "κλικ" από το σπίτι η αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης


"Τέρμα στις ουρές και τις πολύωρες αναμονές. Μια ακόμη δέσμευση μας έγινε πράξη. Από σήμερα ψηφιακά οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αντικατάσταση άδειας οδήγησης" μας ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.Βασίλης Γιαννακόπουλος και συνεχίζει:"Είτε αφορά στην έκδοση αντιγράφου λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας, είτε στην αντικατάσταση παλαιού διπλώματος με νέου τύπου. Απλά, γρήγορα και από το σπίτι. Με ένα κλικ στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων του Taxisnet.

Αδιάκοπα και συστηματικά εργαζόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, ώστε η ηλεκτρονική αυτή εφαρμογή να υποδέχεται αιτήσεις και δικαιολογητικά και για την αρχική έκδοση ή την επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών. Η πρότασή μας έχει υιοθετηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία και ευελπιστούμε τους επόμενους μήνες να είναι χειροπιαστή πραγματικότητα."

 
Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρει επίσης πως, τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, είναι ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός των εξετάσεων δίχως να απαιτείται η προσέλευση του υποψηφίου οδηγού στις υπηρεσίες, καθώς και η νομοθέτηση της πρότασης  για την ηλεκτρονική μεταβίβαση οχήματος ή μοτοσικλέτας. 

Όπως προβλέπεται, με το ψηφιακό μετασχηματισμό των Διευθύνσεων Μεταφορών τουλάχιστον 400.000 πολίτες της Αττικής θα εξυπηρετούνται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά και από απόσταση.


Νεότερη Παλαιότερη